Σπανός: «Ο κ. Στράτος εισηγήθηκε να αρχίσει το πρωτάθλημα»

Το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε πως επιθυμεί το πρωτάθλημα να συνεχιστεί κανονικά, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Σπανός στην «Ώρα των Πρωταθλητών. Τι είπε για την τιμωρία του και τα σενάρια περί πώλησης της ΠΑΕ Ατρόμητος.

«Στη ζωή μου αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, κλητεύθηκα βάσει ενός άρθρου με αυστηρές ποινές και κάποιο πρόστιμο. Σε ότι αφορά εμένα, ο αθλητικός δικαστής μου επέβαλε μια ποινή βασισμένη στο πνεύμα του νόμου. Η ομάδα θεωρήθηκε υπαίτια και τιμωρήθηκε με κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστική, νομίζω εξαντλήθηκε η αυστηρότητα. Όταν έχουν χτυπηθεί διαιτητές στο παρελθόν δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα. Και για αυτό θα κάνουμε έφεση» ήταν η πρώτη του τοποθέτηση σε ότι αφορά την τιμωρία του αλλά και αυτή της ομάδας, προσθέτοντας:
«Παρότι είχαμε μια προκλητική διαιτησία, η συμπεριφορά μου δεν με τιμά, θα έπρεπε να έχω περισσότερη αυτοσυγκράτηση. Σίγουρα θα τιμωρηθώ και τα τιμωρηθώ δίκαια, περιμένω όμως και την τιμωρία των διαιτητών που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Η έφεση θα γίνει και για μένα και για την ομάδα.
Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, περιμένω να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία και σε εμπρηστικές δηλώσεις από Δελτία Τύπου ομάδων, μίσος και αλληλοσπαραγμό στον Τύπο που έχουν φέρει σε έσχατο σημείο το πρωτάθλημα, θα περίμενα την ίδια ευαισθησία σε παρόμοιες συμπεριφορές που έχουν περάσει στα ψιλά».
Για το αν χειροδίκησε: «Αρνούμαι τη χειροδικία, δεν υπήρξε, το είπα και στον Αθλητικό Δικαστή. Το είπε και ο μάρτυρας της ΕΛ.ΑΣ υπεύθυνος αποδυτηριών. Η έκθεση του παρατηρητή, σε καμία περίπτωση δεν λέει πως χειροδίκησα. Οι διαιτητές έχουν πλέον υπερεξουσίες και μπορούν να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα πως δεν παίζουμε. Μίλησα νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, αλλά δεν έχω επίσημη ενημέρωση.
Όλο αυτό που γίνεται, δημιουργεί ένα μπάχαλο. Όλοι είναι σε μία αναστάτωση. Κάθε τόσο θα πρέπει να διακόπτεται το πρωτάθλημα. Είναι σοβαρός λόγος ο εμπρησμός στο σπίτι του τέως αρχιδιαιτητή Μπίκα, δεν φτάνει να το καταδικάσουμε με λόγια. Η Πολιτεία έχει τα όργανά της, θα πρέπει να κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να βρεθούν δράστες και ηθικοί αυτουργοί. Σε τι ωφελεί η διακοπή όμως; Αν χτυπηθεί ένας δημοσιογράφος την επόμενη δεν θα βγουν εφημερίδες;» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:
«Ο κος Στράτος πήγε να εισηγηθεί στον κο Κουτσοκούμνη να γίνουν αγώνες. Κάναμε συμβούλιο και αποφασίσαμε να συνεχιστούν οι αγώνες κανονικά.  Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται, αυτοί που έχουν αναλάβει το έργο, να δράσουν αποτελεσματικά, να δούμε καινούριους πίνακες διαιτησίας που όλο το ακούμε. Οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την ΚΕΔ, να θωρακιστούν από την Πολιτεία και το ποδόσφαιρο και να προχωρήσουμε όλοι οι μαζί. Όταν υπάρχουν απειλές, εμπρησμοί, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για παρακράτος».
Για το ενδεχόμενο ο Κος Τριτσώνης να αναλάβει καθήκοντα αρχιδιαιτητή: «Ο Κος Τριτσώνης στη διαιτητική του καριέρα δεν είχε προκαλέσει. Το διοικητικό κομμάτι είναι διαφορετικό. Δεν μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση. Αν δεν έχει στήριξη δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα».

Για τα περί πώλησης του Ατρομήτου: «Προβληματισμένοι είμαστε όλοι οι ιδιοκτήτες. Στο να φτάσουμε να λέμε πως πουλάω, είναι μακριά από την πραγματικότητα, δεν ισχύουν».