Στο «μικροσκόπιο» της ΕΠΟ η Ε.Π.Σ. Αιτωλ/νίας



ΠΗΓΗ: www.agriniopress.gr

Διαχειριστικός έλεγχος της τελευταίας τριετίας (2013-15)  ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην διοίκηση της Ε.Π.Σ.Α μετά από καταγγελίες σωματείων-μελών  της που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ενεργά σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Π.Σ.Α είχαν κάνει αιτήσεις προς την επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας στις αρχές της ποδοσφαιρικής περιόδου, ζητώντας την διενέργεια διαχειριστικού έλεγχου των οικονομικών απολογισμών των ετών 2013-2015.
Την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια της έρευνας που έχει ξεκινήσει το αρμόδιο  ερευνητικό τμήμα της επιτροπής Δεοντολογίας υπήρξαν  καταθέσεις από τους εκπροσώπους των σωματείων αυτών. Η ερευνήτρια δικαστικός κ. Καρακώστα Βασιλική κάλεσε σαν μάρτυρες και πήρε ενυπόγραφες καταθέσεις από τους εκπροσώπους των σωματείων βάσει των διατάξεων των άρθρων 27 και 28 του κώδικα Δεοντολογίας όπως αυτός ισχύει από 14/7/2016.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των σωματίων ανέφεραν στις καταθέσεις τους όσα  είχε καταγγείλει σε δηλώσεις του ο πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιώργος Λαγούδης. Συγκεκριμένα  μεταξύ των άλλων δήλωσαν  ότι για τις μετακινήσεις του προέδρου κ. Παπαχρήστου στην Αθήνα δεν υπήρχαν αποφάσεις Δ.Σ. Από  τις επαφές αυτές δεν προέκυψε όφελος για την Ένωση μιας και δεν είχε κάποιο ανοιχτό ζήτημα, ενώ ο πρόεδρος δεν ήταν μέλος στην κεντρική διοίκηση της ομοσπονδίας ώστε να δικαιολογεί αυτή τη μεγάλη συχνότητα μετακινήσεων.
Επίσης ερευνάται αν υπήρχαν αποφάσεις Δ.Σ. που καθόριζαν την αποζημίωση των μελών της επιτροπής διαιτησίας  καθώς επίσης και τον τρόπο που γίνονταν οι πληρωμές αυτές.
Η κ. Καρακώστα που η ίδια είναι μέλος της επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο και φυσικά τακτικός δικαστής αναμένεται εκτός απροόπτου   να συνεχίσει  το επόμενο διάστημα να καλέσει και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα  από την πλευρά της  Ε.Π.Σ.Α η οποία έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως ώστε να κάνει την εισήγηση της στην επιτροπή Δεοντολογίας η οποία θα αποφανθεί σχετικά με την διενέργεια έλεγχου  στα πεπραγμένα της Ένωσης.
Γ. ΜΠΑΚΕΛΑΣ



Σχόλια