Η περίπτωση Παναγόπουλου δεν διαφέρει σε τίποτα με την περίπτωση του Γκιρτζίκη με την Κάρτα Υγείας

***Κακούργημα το ένα, κακούργημα και το άλλο
ΠΗΓΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL

ΤΟ σωστό να λέγεται. Γρήγορος σαν την αστραπή ήτανε ο Αλαφούζος. Με που έσκασε το θέμα Μπίκα, έφυγε όπως φεύγει στην αφετηρία ο δρομέας των εκατό μέτρων. Για να τα λέμε όλα βέβαια, τον σκούντησε ο Παναγόπουλος: «Γιάννη, βάλανε φωτιά στο σπίτι του Μπίκα στη Χαλκιδική. Τρέχα να προλάβουμε. Ξεκινάω εγώ πρώτος από τον ΣΠΟΡ FM και συνεχίζεις εσύ μετά, στο Μετρόπολις. Και μην ξεχνάς. "Κολομβία γίναμε" θα λες. "Να σταματήσει εδώ και τώρα το πρωτάθλημα"». Πράγματι. Δεν είναι και τόσο κομψό να μιλάει κάποιος στον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.
Επί της ουσίας τώρα, έχουνε δίκιο εκατό-μηδέν. Υπάρχει κανένας λόγος,δηλαδή, να γίνει την άλλη Κυριακή το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; Κι αν δεν κερδίσει ο Παναθηναϊκός, τι γίνεται; Ποιος τους κρατάει αυτούς από τη «13»; Πάλι τα ίδια. Πάλι με ταξί οι ποδοσφαιριστές στα σπίτια τους, πάλι όλοι μαζί στο Κορωπί. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχουνε τόσο μακριά. Η κουβέντα μεταξύ των παιδιών και του πρόεδρου μπορεί να γίνει στη Λεωφόρο. Να μαζευτούνε στη σέντρα, να τα ξαναβάλουνε κάτω, να τα ξανασυζητήσουνε. Και καθώς έχει πάρει το κολάι, να ξανακάνει ο Αλαφούζος τον διερμηνέα: «Αντρέα, δέι γουόντ γιου του γκόου». Είναι κατάσταση όμως αυτή; Για ποιον λόγο να υφίστανται όλοι μαζί αυτήν την ταλαιπωρία; Για ποιον λόγο να γίνεται το πρωτάθλημα; Για να τους κερδίζει όλους, τον έναν μετά τον άλλον, ο Μαρινάκης; Να το σταματήσουμε, να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο. Σωστός.
Κάπου τα μπέρδεψε βέβαια και του ξέφυγε και είπε ότι δίκαια ο Ολυμπιακός είναι επτά βαθμούς μπροστά κι όχι λόγω της διαιτησίας. Κάπου μετά πήγανε να τα διορθώσουνε, συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές. Η ουσία είναι ότι η δουλειά έγινε: Αλλαξε η ατζέντα. Σταμάτησε η κουβέντα για τον Παναθηναϊκό και πήγε στην εγκληματική οργάνωση. Εδώ θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα. Για το τζάμπα μεροκάματο που βγάζει ο Παναγόπουλος και το ιδιαίτερα πρωτότυπο σλόγκαν που καθιέρωσε, «γίναμε Κολομβία». Τόσο πρωτότυπο όσο και το «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών», που θα φωνάζουνε την άλλη βδομάδα για τον Ομπάμα. Ασε που προκύπτει και θέμα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν γκουγκλάρεις «Καίσαρης, Κολομβία των Βαλκανίων», θα βρεις δημοσίευμα 22 Νοεμβρίου 2014.
Τι λες, ρε μεγάλε. Αν η Ελλάδα ήτανε μια κανονική χώρα, θα μπορούσε ο Παναγόπουλος να είχε κάνει αυτά που έκανε στην ΕΡΤ; Ηδη έχει μία καταδίκη αλλά για πλημμέλημα. Δεκατέσσερις μήνες, με τριετή αναστολή. Ψιλοπράματα. Σε δέκα μέρες, στις 21 Νοεμβρίου, είναι τα ζόρικα: Στο σκαμνί για κακουργηματική απιστία. Κάτι εξακοσαριές χιλιάδες για επιδόματα κι αβέρτα κατοσταριές για αναθέσεις κλπ. κλπ. Το τεκμήριο της αθωότητας, βέβαια, όπως επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Θωμαΐδης, είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο. Και μακάρι ο άνθρωπος να καθαρίσει. Σε τι διαφέρει, όμως, η περίπτωση του Παναγόπουλου από την περίπτωση του Γκιρτζίκη με την κάρτα υγείας; Σε τίποτα. Κακούργημα το ένα, κακούργημα και το άλλο. Τα λεφτά στην ΕΡΤ είναι σαφώς λιγότερα. Χωρίς να είναι και λίγα. Ο,τι έχει γίνει, όμως, σωστό ή λάθος, ξεκινάει από τον τότε πρόεδρο: Τον Χρήστο Παναγόπουλο. Να είναι δηλαδή ο αντιπρόεδρος στον Παναθηναϊκό κακουργηματικά κατηγορούμενος και να φωνάζει ο Παναθηναϊκός ότι πρέπει να φύγουν από το ποδόσφαιρο όσοι έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη; Πώς γκέγκεν αυτό; Αφού είναι έτσι, γιατί δεν διώχνει ο Αλαφούζος τον Παναγόπουλο, να δώσει το καλό παράδειγμα; Φώναζες δηλαδή να φύγει ο Μποροβήλος, που είναι για πλημμέλημα, κι έχεις δίπλα σου αυτόν που θα κάτσει στο σκαμνί για κακούργημα; Τέλος πάντων.