Μεγάλο μπέρδεμα


Πολύ μπερδεμένη η ιστορία της προσφυγής (με ή άνευ εισαγωγικών) Μαλάτου στα δικαστήρια κατά της ΠΔΕ της ΕΠΟ  και της απόφασης της FIFA να την διορίσει. Σε απλά ελληνικά έχει πολύ ψωμί.
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ο κ. Μαλάτος έξυπνα πολύ επενδύει σε μια παρανοϊκή πραγματικότητα που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι εννοούμε;
Ζούμε, ως τραγικό αποτέλεσμα, του ιδεοληπτικού κοντονισμού που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην παράνοια να υπερασπίζεται ο Μαλάτος την εφαρμογή μιας καθαρά ποδοσφαιρικής απόφασης (αυτής που εξέδωσε στις 11 Οκτωβρίου το νόμιμα συγκροτημένο, σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Π.Ο., Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου ικανοποιώντας την προσφυγή του Α.Ο. Κηφισιάς και του Βίκτωρα Μητρόπουλου) και η ΕΠΟ με τη FIFA να την αρνούνται.
Οι εξ ορισμού υπερασπιστές, δηλαδή, της ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου αρνούνται την εφαρμογή μιας ποδοσφαιρικής απόφασης από ένα ποδοσφαιρικό όργανο (το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου,) που είναι η κορωνίδα της Ρήτρας Ανεξαρτησίας και την υπερασπίζεται αυτή την καταταλαιπωρημένη ανεξαρτησία, μέσω της προσφυγής του στην πολιτική δικαιοσύνη, ο κ. Μαλάτος.
Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνει ο κ. Μαλάτος για να δικαιωθεί στο δικαστήριο; Να ζητήσει απλώς την εφαρμογή μιας απόφασης που πήρε ένα ποδοσφαιρικό όργανο με τη συμμετοχή μάλιστα στη σύνθεσή του ενός αρεοπαγίτη και δύο προέδρων εφετών.
Και τι θα κάνει ένα πολιτικό δικαστήριο; Θα πει "¨όχι" σε απόφαση αρεοπαγιτών και προέδρων εφετών, την ώρα μάλιστα που αυτοί συγκροτούν ένα ποδοσφαιρικό όργανο;
Ζήτω τα αποτελέσματα της τραγικής πολιτικής της FIFA και της UEFA (τότε που ο ισχυρός άνδρας της δεύτερης ήταν ο νυν πρόεδρος της πρώτης) να εμπιστευθούν τον Κοντονή, να συμφωνήσουν με τις προτάσεις του, να αποδεχθούν τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε και να γνέψουν θετικά στην επιθυμία του να κρατικοποιήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι μεγάλοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια αυτοί είναι. Κι ας παριστάνουν τώρα τους εξομαλυντές.

Τόμπολα.