Το… παγκόσμιο φαινόμενο με τον Φιλιππούση - Στην επιστολή της η FIFA δεν αναφέρεται σε αυτόν που θα την... ενημερώνει!!! UPDATE
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σύμφωνα με φωτοτυπία που μοιράστηκε από την ΕΠΟ, στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου του Κωστάκη Κουτσοκούμνη το περασμένο Σάββατο, εκτός από τη σύνθεση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ υπάρχει και η εξής σημείωση: Στο πλαίσιο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα υπάρχει συμμετοχή και του κ. Ιάκωβου Φιλιππούση ως Συμβούλου Διοίκησης και Επικοινωνίας που θα αναφέρεται σε FIFA-UEFA.
Όμως, σημειώστε τα εξής:
1)Στο σάιτ την ΕΠΟ, δηλαδή στο Δελτίο Τύπου, δεν υπάρχει η προαναφερόμενη σημείωση σχετικά με τον κ. Φιλιππούση. Φοβούνται κάτι και δεν δημοσιοποίησαν την τοποθέτηση του δημοσιογράφου, ο οποίος όπως μας είπαν παραιτήθηκε από σύμβουλος του Κοντονή;

2)Παρά την ανακοίνωση των αρμοδιοτήτων του κ. Φιλιππούση υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι δεν είναι… τοποτηρητής του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή; Αλλωστε εκεί απέκτησε την άμεση επαφή με τα θέματα του ποδοσφαίρου, καθώς ως δημοσιογράφος ειδικεύονταν άριστα στο μπάσκετ και εσχάτως έμαθε γρήγορα και την ποδηλασία, όπου εξελέγη εκπρόσωπός της στην ΕΟΕ, αν και δεν προκύπτει ότι είχε σχέση με το άθλημα στο παρελθόν. Γίνεται κατανοητό ότι η ποδηλασία δεν υπάγεται στην ΕΠΟ. Δηλαδή, ο κ. Φιλιππούσης τσακώθηκε και έφυγε από το υφυπουργείο;
3)Το υφυπουργείο πολεμά το αυτοδιοίκητο, αυτό δεν είναι μυστικό μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Κοντονή. Πως είναι δυνατόν ο κ. Κουτσοκούμνης να έχει δεχθεί άνθρωπο του κράτους στο ποδόσφαιρο; Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και φυσικά δεν πείθεται κανείς από την παραίτηση του κ. Φιλιππούση από τον πόστο του στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Εχουμε ή όχι κατάλυση του αυτοδιοίκητου; Να μην το μάθουν οι υπουργοί των άλλων χωρών, που είναι αρμόδιοι για τον αθλητισμό. Θα τρέχει και δεν θα φτάνει η FIFA με το ...ελληνικό φαινόμενο.
4)Παρακάτω θα διαβάσετε την επιστολή της γενικής γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα. Αναφέρεται σε όλα τα ονόματα, όμως από αυτή δεν προκύπτει ότι θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τον Ιάκωβο Φιλιππούση! Δεν αναφέρει καν το όνομά του. Για την UEFA, ασφαλώς και γνωρίζει. Τόσοι Ελληνες είναι στη Νιόν…

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL:

Τα ρουσφέτια είναι η δουλειά του κάθε πολιτικού

Ή μήπως ήξερε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης κανέναν Ιάκωβο Φιλιππούση; Μόλις άκουσε, μάλιστα, το όνομά του για την Επιτροπή, η πρώτη κουβέντα που βγήκε από το στόμα του ήταν «θα ξεφτιλιστούμε». Τελικά βρήκανε την πατέντα και τον χώσανε σαν «σύμβουλο Διοίκησης και Επικοινωνίας που θα αναφέρεται σε FΙFΑ και UΕFΑ». Οτι δηλαδή η ξεφτίλα θα είναι λιγότερη. Το να ήθελε ο Κοντονής να βολέψει στην καινούργια ΕΠΟ μια καθαρίστρια θα το καταλάβαινες. Πολιτικός είναι, τα ρουσφέτια είναι η δουλειά του. Με κάθε σεβασμό στην καθαρίστρια, που θα έβγαζε με αξιοπρέπεια το μεροκάματό της.
Η εφεύρεση «Φιλιππούσης» από πού κι ως πού; Δεν πρόκειται μόνο για ξεφτίλα και ρεζιλίκι αλλά και για ντροπή. Σύμβουλος Διοίκησης και Επικοινωνίας από πού προκύπτει; Με ποια γνώση και ειδίκευση; Με ποια προϋπηρεσία; Στον Πανελλήνιο του Κυριακού; Τι παραπάνω, δηλαδή, ξέρει ο Φιλιππούσης από μια καθαρίστρια; Ποιος ήταν ο λόγος να δημιουργηθεί αυτή η θέση, πέρα από το να βολευτεί ο νταραβεριτζής του υπουργού; Επί χούντας υπήρχαν στις Ομοσπονδίες και στις ομάδες οι κυβερνητικοί επίτροποι. Στα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας, οι αριστίνδην σύμβουλοι. Επί πρώτης φοράς Αριστερά, το φαινόμενο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Στην πιάτσα πάντως λένε ότι, επειδή ο Κοντονής φεύγει από το υφ. Αθλητισμού, φρόντισε να τον τακτοποιήσει στην ΕΠΟ.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ FIFA:
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επιστολή της προς την ΕΠΟ την ενημερώνει για τη σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που πορίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου της στις 14/10/2016, τη διάρκεια της θητείας της και τις αρμοδιότητές της.
Το πλήρες μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο της επιστολής, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα, προς τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου, είναι το παρακάτω:
«Προς κ. Παυσανία Παπανικολάου
Γενικό Γραμματέα
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Ζυρίχη, 31 Οκτωβρίου 2016
Σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής
Αγαπητέ κ. Γενικέ Γραμματέα,
Αναφερόμαστε στην απόφαση που ελήφθη από το Συμβούλιο της FIFA στις 14 Οκτωβρίου 2016 για διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής, και στην αναγγελθείσα κοινή αποστολή FIFA και UEFA στην Ελλάδα να ορίσει τα μέλη της.
Σε συνέχεια της αποστολής FIFA και UEFA με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία έλαβε χώρα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2016, σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα είναι η εξής:
- Κος Ιωάννης Δρόσος, Πρόεδρος
- Κος Νικόλαος Μπάρτζης, Αντιπρόεδρος
- Κος Γεώργιος Μπίκας, Μέλος
- Κος Ζήσης Βρύζας, Μέλος
- Κος Αλέξης Δέδες, Μέλος
- Κος Απόστολος Γέροντας, Μέλος
Η FIFA και η UEFA διατηρούν τη δυνατότητα να ορίσουν επιπλέον άτομο-α ως μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.
Η εντολή διοίκησης της προσωρινής διοικούσας επιτροπής  θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Οι αρμοδιότητες της θα είναι η διαχείριση των ημερήσιων θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), η αναθεώρηση σχετικών κανονισμών, εάν αυτό θεωρείται απαραίτητο, με σκοπό την εναρμόνισή τους στα πρότυπα της FIFA, η συνέχιση των συζητήσεων με τις αθλητικές αρχές αναφορικά με την τροποποίηση των εθνικών νόμων σε στενή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και να οργανώσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης το αργότερο μέχρι την 31 Μαΐου 2017.
Τέλος, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα λειτουργεί ως εκλογική επιτροπή, της οποίας οι αποφάσεις είναι οριστικές και δεσμευτικές, και τα μέλη της δεν θα δικαιούνται να εκλεγούν σε κάποια από τις ανοιχτές θέσεις, εκτός εάν υπάρξει μια ορθώς και βάσει καταστατικού συστημένη εκλογική επιτροπή, μέχρι την ημερομηνία των εκλογών.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Με εκτίμηση,
Fatma Samoura

FIFA Secretary General»