«Καμπριολέ» το Παγκρήτιο

ΠΗΓΗ: www.mpalakritis.gr

Καλή και άγια η πρόταση της ΕΠΣΗ για να γίνει μόνιμη έδρα της Εθνικής το Παγκρήτιο Στάδιο και ίσως η πρόταση αυτή αποτελέσει και μια καλή αφορμή για να επανέλθει στην επικαιρότητα το θέμα του γερού λίφτινγκ που χρειάζεται το αθλητικό στολίδι της πόλης.
Γιατί εδώ που τα λέμε σε λιγότερο από 2 μήνες θα συμπληρώσουμε περίπου δύο χρόνια από τότε που ξεκόλλησε το στέγαστρο στις θύρες 1,2 ,19 και 20 του Παγκρητίου Σταδίου και το πιο σύγχρονο στάδιο της πόλης Ολυμπιακών προδιαγραφών παραμένει «καμπριολέ» από τότε.
Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ηρακλείου (η αλήθεια είναι με όχι τόσο ζήλο) οι τοπικές αρχές της Κρήτης δεν βρήκαν κάποια συμπαράσταση από τον κατά τα άλλα επιτυχημένο στη θητεία του Σταύρο Κοντονή που έμεινε στα ευχολόγια και σε μια απλή καταγραφή από πλευράς Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού των ζημιών και του κόστους επισκευής του στεγάστρου.
Για να έρθει λοιπόν η Εθνική στο γουρλίδικο για αυτή Παγκρήτιο Στάδιο και να δώσει χαρά σε χιλιάδες κρητικούς φιλάθλους που διψάνε για τέτοια ματς θα πρέπει και το ίδιο το Στάδιο να έχει την εικόνα που του αρμόζει για να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου.
Το καλό είναι ότι ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο όπου σπάνια βρέχει (όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα καλό) γιατί σε διαφορετική περίπτωση φανταστείτε να γίνει ένα ματς της Εθνικής και ο άλλος που θα πληρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό για να το παρακολουθήσει από κοντά να βρέχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Επίσης στο προφίλ ενός Σταδίου που πριν 12 χρόνια φιλοξένησε Ολυμπιακούς αγώνες και στη συνέχεια σημαντικά αθλητικά γεγονότα δεν ταιριάζει η εικόνα με τις άσπρες πλαστικές καρέκλες της λαϊκής
Mια πιθανή έλευση της Εθνικής στο Ηράκλειο ίσως δώσει και την κατάλληλη αφορμή στην πολιτεία να δώσει την απαραίτητη προσοχή σε ένα στολίδι της πόλης που είναι παρατημένο στην μοίρα του και στις τοπικές αρχές να ανακινήσουν ένα ζήτημα που φαίνεται ότι το έχουν αφήσει απλά να αιωρείται (όπως και η στέγη στις κακοκαιρίες του 2015) χωρίς να κινούνται ουσιαστικά για την επίλυση του προβλήματος.
Υ.Γ Η ΕΠΣΗ θα περιμένει την απάντηση από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ , η θα έχει την υπομονή να της απαντήσει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο ζήσε Μάϊ μου να φας τριφύλλι.