Μαλάτος: Ο νομικός που επιχειρεί να καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

***Εργα και ημέρες του πολυσχιδούς υπαλλήλου της γενικής γραμματείας αθλητισμού με τις περίεργες δραστηριότητες
ΠΗΓΗ: Μανώλης Γαβαθιώτης – www.parapolitika.gr

Μάλιστα, κύριοι. Το είδαμε κι’ αυτό, το ζούμε κι’ αυτό. Ολη η Ελλάδα, να μιλάει γιά τον Μαλάτο. Γιά τον κ. Ανδρέα Μαλάτο, υπάλληλο του δημοσίου και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού. Ας δούμε λοιπόν τι είναι ο κ. Μαλάτος. Η μάλλον, τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο κ. Μαλάτος.
Και ξεκινάμε. Ο κ. Μαλάτος ΔΕΝ είναι δικηγόρος. Δεν είναι ούτε καθηγητής. Είναι διδάκτωρ, διότι κατέχει έα διδακτορικό, όπως χιλιάδες άλλοι Ελληνες.
Προ εικοσαετίας περίπου, ο κ. Μαλάτος ΔΙΕΓΡΑΦΗ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου ήταν μέλος, κατόπιν αιτήσεώς του και προκειμένου να προσληφθεί στη ΓΓΑ. Δηλαδή, προτίμησε από δικηγόρος, να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Γι’ αυτό λέω ότι τυπικά τουλάχιστον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικηγόρος. Πάμε παρακάτω.
Η δημοσιοϋπαλληλική πορεία του κ. Μαλάτου, είχε μερικές διακυμάνσεις, πού σίγουρα προκαλούν ερωτηματικά. Το 2010 έφυγε από την ΓΓΑ γιά να προσληφθεί ως γενικός γραμματέας  στον δήμο Ηρακλείου. Από κεί, αργότερα απολύθηκε ( με πράξη απόλυσης ) και επέστρεψε στη ΓΓΑ. Στη συνέχεια, ξαναφεύγει από τη ΓΓΑ και προσλαμβάνεται στον δήμο Διονύσου, απ’ όπου απομακρύνεται με την αλλαγή δημάρχου.
Επέστρεψε στη ΓΓΑ γιά δεύτερη φορά, και πάλι σε διευθυντική θέση, αφού του ανατίθεται η Διεύθυνση της «Αθλησης γιά Ολους» κ.λ.π. Ο κ. Μαλάτος καταγγέλθηκε επίσημα από άλλο στέλεχος της ΓΓΑ, ότι «δεν χτυπάει κάρτα στην υπηρεσία», πού σημαίνει ότι πάει ό,τι ώρα θέλει και φεύγει ό,τι ώρα θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό ( τουλάχιστον επισήμως). Η υπόθεση αυτής της καταγγελίας συζητήθηκε σε δικαστικές αίθουσες, ύστερα απόμήνυση του κ. Μαλάτου κατά του καταγγέλλοντος, όπου ο μηνυτής υπερασπίστηκε τον εαυτό του απέναντι σ’ αυτή την κατηγορία, με δύο επιχειρήματα. Το ένα ότι «κανένας διευθυντής δεν χτυπάει κάρτα», το οποίο καταρρίφθηκε, όταν στο δικαστήριο επιδείχτηκαν κάρτες άλλων διευθυντών, «χτυπημένες» κανονικά και ανελλιπώς. Το δεύτερο επιχείρημα του κ. Μαλάτου, ήταν ότι δεν χτυπούσε κάρτα … «εθιμικώ δικαίω» !
Ο υπάλληλος της ΓΓΑ πού έκανε την καταγγελία, προσκόμισε στο δικαστήριο έκθεση των αρμοδίων εποπτευόντων της οροσήμανσης, όπου υπήρχε η εξής σημείωση γιά τον κ. Μαλάτο : «Εκτός παρουσιολογίου» !
Φυσικά, ο μηνυθείς υπάλληλος αθωώθηκε.
 ΙΔΕΑΔ : Η … αφιλοκερδής «Ενωση Προσώπων»
 Ο κ. Μαλάτος είναι ένας εκ των δύο ιδρυτών του Ινστιτούτου διεθνούς και ελληνικού Διεθνούς Δικαίου ( ΙΔΕΑΔ ) . Ο δεύτερος είναι ο δικηγόρος κ. Παναγόπουλος. Ο ΙΔΕΑΔ, με νομική μορφή «Ενωσης Προσώπων», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ουσιαστικά είναι μία παρέα νομικών, πού συντάσσει γνωμοδοτήσεις, παρεμβαίνει σε γενικότερα νομικά θέματα και καταθέτει προτάσεις, όπου και όποτε κρίνει ο κ. Μαλάτος. Πέρυσι, γνωμοδότησε υπέρ του Ελληνοαμερικανού επενδυτή του Αρη κ. Κάλα, αδελφού του προπονητή Καλαϊτζίδη, ο οποίος θεωρείται «πρωτομάστορας» του δήθεν «στημένου» 3-0 του Ολυμπιακού επί της Βέροιας. Πρόσφατα, εκπόνησε γνωμοδότηση σχετικά με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Όπως είπαμε, όλα αυτά ( και πολλά άλλα ) αφιλοκερδώς. Ετσι, «από χόμπι».

Ο δημόσιος καυγάς με την Αλεξία Γκιρτζίκη

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μαλάτος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον σύμβουλο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Τομ Σχοινά, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ΓΓΑ ( άγνωστον αν υπήρχε εντολή ) σε κάποιο συνέδριο. Εκεί, είχε την ατυχία να «συγκρουσθεί» νομικά με την κ. Αλεξία Γκιρτζίκη, κόρη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη.
Οι απέραντες γνώσεις της έγκριτης και πεπειραμένης σε διεθνή αθλητικά θέματα Αλεξίας Γκιρτζίκη, έφεραν τον κ. Μαλάτοι σε πολύ δύσκολη θέση και κατέληξαν σε δημόσια αντιπαράθεση, η οποία περιγράφεται από την εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα :
Γκιρτζίκη : «Με το προηγούμενο σύστημα, τα πειθαρχικά όργανα στελεχώνονταν από συνταξιούχους δικαστές, δικαστές που είχαν ολοκληρώσει την καριέρα τους. Ποιες ασφαλιστικές δικλείδες για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστών, τίθενται τώρα που μέλη των πειθαρχικών οργάνων είναι μέλη τακτικοί δικαστές, των οποίων η προαγωγή και ανέλιξη εξαρτάται και αποφασίζεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται, αν όχι διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση;».
Ο Μαλάτος έγινε έξαλλος και μαινόμενος έλεγε στην Γκιρτζίκη ενώπιον όλων των παρευρισκομένων «ντροπή σου για την ερώτηση» και ότι «εξυπακούεται ότι οι τακτικοί δικαστές είναι ανεξάρτητοι ή, πιο ανεξάρτητοι από τους συνταξιούχους» !

Η προσφυγή του κ. Μαλάτου κατά της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ, η οποία μπορεί να προκαλέσει τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στις ελληνικές ομάδες, περιλαμβανομένης και της Εθνικής, θα κατατεθεί σήμερα το πρωί. Δεν γνωρίζω αν θα την καταθέσει ο ίδιος ο κ. Μαλάτος, απουσιάζοντας βεβαίως από την εργασία του. Ούτως ή άλλως, κάρτα παρουσίας δεν πρόκειται να χτυπήσει.