ΕΠΟ και Βασιλειάδης καταδικάζουν το φασιστικό πανό

***Η ΕΠΟ ζήτησε συγγνώμη από την ΠΟ Βοσνίας/Ερζεγοβίνης

Τον αποτροπιασμό τους για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό που αφορά τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σφαγή που έχει γίνει μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνολικά 8.000 μουσουλμάνων από τα στρατεύματα των Σέρβων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και συνέβη τον Ιούλιο του 1995. Γενοκτονία χαρακτηρίστηκε με  απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στις 26/02/2007.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη μεγάλη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. 
Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία.
Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη, εκ μέρους των ελάχιστων εκείνων που συμμετείχαν στη μισαλλόδοξη αυτή ενέργεια, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας αυτής. 
 Σημειώστε ότι επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο εστάλη ήδη από την ΕΠΟ προς την Π.Ο. Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υφυπουργού:
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης  εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα  χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.
Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό. 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα.