Ο διοικητής της πυροσβεστικής και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη για την πυρκαγιά στο σπίτι του Μπίκα



Ο Μανώλης Τσολάκης , διοικητής πυροσβεστικής Χαλκιδικής, μίλησε στον ArenaFM 89.4 για τα όσα έγιναν στην Ιερισσό και την φωτιά στο σπίτι του πρώην διαιτητή, Γιώργου Μπίκα
Όσα είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής στον ArenaFM 89.4:
«Δεχτήκαμε την κλήση στο κέντρο του Πολυγύρου και ειδοποιήθηκε η υπηρεσία της Ιερισσού να επέμβει. Για την περιοχή Κακούδια σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών που βρίσκεται δυο χιλιόμετρα βόρεια της Ιερισσού πηγαίνοντας προς Στρατώνι, ξεκίνησαν άμεσα τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες .
Στις 11.15 το πρωί δεχτήκαμε την κλήση, η φωτιά εκείνη την ώρα έκαιγε. Έχουν υποστεί ζημιές τα χαγιάτια και οι πέργολες, πλην, όμως μια κατοικία είχε υποστεί πιο μεγάλη ζημιά και από αυτή φαινόταν ότι ξεκίνησε η φωτιά. Αυτή ήταν η κατοικία του γνωστού πρώην διαιτητή. Επειδή ακούγονται πολλά, από βραχυκύκλωμα δεν προκλήθηκε η φωτιά, ξεκίνησε από την βεράντα της οικίας του κ.Μπίκα , το πώς δεν το ξέρουμε ακόμα.
Οι ζημιές είναι λιγότερες στα δυο διπλανά σπίτια και περισσότερες στο σπίτι του πρώην διαιτητή, όπου έχουν εισχωρήσει φλόγες, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατασκευής, από ξύλο και υαλοβάμβακα, σε ένα δωμάτιο, χωρίς όμως να επεκταθούν στο υπόλοιπο σπίτι. Υπάρχει καταστροφή μόνο στην εξωτερική όψη των σπιτιών.
Φαίνεται ότι στο μπαλκόνι του κ. Μπήκα υπήρχε κάποια ξύλινη κατασκευή, αυτή πήρε φωτιά και εξαπλώθηκε η πυρκαγιά στην συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ένα ξύλινο καραβάκι στην βεράντα διαμέτρου περίπου δύο μέτρων. Από εκεί πρέπει να ξεκίνησε η φωτιά, μόνο του δεν πήρε φωτιά το καραβάκι, δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Μπορεί να αποδεχτεί ότι είναι εμπρησμός αλλά το θέμα είναι να βρεθεί ο δράστης».


O Γιώργος Ζουμπάς, δήμαρχος Αριστοτέλη, μίλησε στον ArenaFM 89.4 για τον Γιώργο Μπήκα και τα όσα έγιναν στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Όσα είπε ο Γιώργος Ζουμπάς στον ArenaFM 89.4:
«Ειδοποιήθηκα αργά αλλά επισκέφτηκα το σπίτι του κ.Μπίκα. Όταν έφτασα είχε σβήσει η φωτιά. Η φωτιά ξεκίνησε απ’ έξω .Με απλή λογική και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι πρόκειται για εμπρησμό. Έπαθαν ζημιές και τα διπλανά σπίτια, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα με την κατεύθυνση που είχε ο αέρας, ότι η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι του κ.Μπίκα. Εσωτερικά δεν έχουμε ζημιές, μόνο κουφώματα, εξωτερικά είναι οι ζημιές».
Αναφορικά με την περιοχή: «Τα γύρω σπίτια είναι εξοχικά, 2.5 χιλιόμετρα μακριά, κανένας δεν θα μπορούσε να αντιληφτεί κάτι. Εδώ στο ίδιο συγκρότημα είναι 15 διαμερίσματα και κανένας ένοικος δεν ήταν εκεί. Το σημείο είναι πολύ ερημικό και δύσκολα θα βρεθούν μαρτυρίες ή κάποιος να έχει δει κάτι ».

Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, ακόμα και τα έπιπλα μέσα μπορεί να μην κάηκαν αλλά και λόγω καπνού αλλά και τις θερμοκρασίες που αναπτύχτηκε θεωρώ ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπήκα στο σπίτι του κ.Μπίκα αλλά στο διπλανό που μπήκα είχε αρκετή ζημιά».
Αναφορικά με τον Γιώργο Μπίκα: «Δεν ήταν εξοχικό είναι συμπατριώτης μας και τον ξέρουμε από παιδιά. Το χρησιμοποιούσε και σαν κατοικία ακόμα και τον χειμώνα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ χαμηλό προφίλ, που πραγματικά έχει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων των κατοίκων της περιοχής".