ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

Με ανάμικτα συναισθήματα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις μετά την απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Εξελίξεις, όμως, που αναμφισβήτητα δεν αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν στρέφονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά περιβάλλονται από ένα γλίσχρο, αηδιαστικό περίβλημα ανάμικτο με λαϊκισμό και υποκρισία.
Η ίδια ποδοσφαιρική και πολιτική τάξη που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τις επιθετικές ενέργειες εναντίον διαιτητών, είναι εκείνη που πριν από λίγους μήνες, τον χειμώνα που πέρασε, είχε κλείσει μάτια και αυτιά μπροστά σε μία ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ, αλλά ουδέποτε δημοσιοποιηθείσα ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ εναντίον ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, ώρα αιχμής και στο κέντρο της Αθήνας! Ο (υψηλόβαθμος) δικαστής, εκ των μελών δικαστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας, όταν δίπλα του έφτασε ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, που συγχρόνισε την ταχύτητά του με αυτή της μοτοσυκλέτας.
Πριν καλά - καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε, ο δικαστής είδε ένα πόδι να βγαίνει από την πλαϊνή πόρτα του αυτοκινήτου και να ΚΛΟΤΣΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ τη μηχανή. Οπως ήταν φυσικό, η μηχανή ανετράπη και ο δικαστής σύρθηκε στην άσφαλτο, παίρνοντας μερικές τούμπες. Στο μεταξύ βέβαια το αυτοκίνητο είχε εξαφανιστεί. Ο δικαστής τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, με τραύματα στα γόνατα και τους συνδέσμους. Νοσηλεύτηκε, εγχειρίστηκε και μάλιστα, στο τραυματισμένο σημείο του ποδιού του τοποθετήθηκαν σίδερα.

ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ… «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ»!

Ο δικαστής, το όνομα του οποίου βεβαίως είναι στη διάθεσή μας, αλλά δεν το δημοσιοποιούμε χωρίς την άδειά του, αμέσως συνέδεσε το γεγονός με το ότι εκείνη την εποχή χειρίζονταν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, που σχετίζονται με κάποια (ες) ΠΑΕ και υψηλά ιστάμενους παράγοντές της. Φυσικά, στις συγκεκριμένες υποθέσεις που ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από την Επιτροπή του εν λόγω δικαστή, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ο Ολυμπιακός και οποιοδήποτε πρόσωπο που σχετίζεται με αυτόν. Οι υποθέσεις αφορούσαν ΠΑΕ της λεγόμενης… «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» και ο νοών, νοείτω!
Ο δικαστής -που επαναλαμβάνω ότι είναι ΤΑΚΤΙΚΟΣ, δηλαδή ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικαστικός, από αυτούς που επέμενε ο Κοντονής να αναλάβουν πόστα στην αθλητική Δικαιοσύνη- δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Κατήγγειλε το γεγονός τόσο στην αστυνομία, όσο και στην Δικαιοσύνη, αλλά και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία. Στην Αστυνομία του έκαναν την γνωστή, τετριμμένη ερώτηση: «Ποιόν υποπτεύεστε;». Φυσικά, ο άνθρωπος δεν ήταν δυνατόν να κατονομάσει κάποιον, εξ όσων θα μπορούσε να υποπτευθεί. Ενημέρωσε, όμως -και αυτό έχει σημασία- ότι συνέδεε την απόπειρα εναντίον του με τις ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ υποθέσεις που χειρίζονταν εκείνες τις ημέρες.
Ελεγε μάλιστα, ότι στην πολυετή δικαστική του καριέρα είχε χειριστεί υποθέσεις εγκλημάτων και άλλων βαρύτατων παραβάσεων του ποινικού Δικαίου και από τις αποφάσεις του υπήρχαν άνθρωποι που είχαν πάει φυλακή. Ποτέ, όμως, δεν αντιμετώπισε το ΚΛΙΜΑ, αλλά και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ που αντιμετώπισε στο ποδόσφαιρο, ως αθλητικός δικαστής μίας εκ των Δικαιοδοτικών Επιτροπών της ΕΠΟ.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!
 Η καταγγελία του δικαστή, όπως ήταν φυσικό έφτασε και μέχρι το υφυπουργείο Αθλητισμού. Παραδόξως, όμως, δεν έτυχε ούτε στο ελάχιστο της προσοχής, της αρωγής και της προστασίας που θα έπρεπε, λόγω της θέσεώς του και της σοβαρότητας της εγκληματικής απόπειρας εναντίον του. Αντιθέτως, όλοι οι υπόλοιποι δικαστές - μέλη της Επιτροπής της ΕΠΟ, προέτρεψαν τον παθόντα να αποχωρήσουν ομαδικά. Οπως περίπου έκαναν και τα μέλη της ΚΕΔ, σε συμπαράσταση για τον Μπίκα. «Να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι. Να παραιτηθούμε αμέσως», του είπαν, αλλά εκείνος ήταν ανυποχώρητος: «Αν παραιτηθούμε, θα είναι σαν να δηλώνουμε την ήττα μας. Θα είναι σαν να έχει χάσει η Δικαιοσύνη από την ατιμία και την εγκληματικότητα. Θα συνεχίσουμε λοιπόν το έργο μας, για να δείξουμε ότι οι Ελληνες δικαστές δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται και δεν επηρεάζονται». Και αυτό ακριβώς συνέβη.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Το παραπάνω θέμα, είναι ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ και ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ εκατό τοις εκατό και πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει την «ελαφρότητα», την υποκρισία, τον λαϊκισμό και στην τελική, την ΑΝΟΧΗ και συνειδησιακή «ελαστικότητα» της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού απέναντι σε ομάδες και παράγοντες που, προφανώς, απολαμβάνουν της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τους. Ισως ΤΩΡΑ, μετά την δημοσιοποίησή του ενδιαφερθεί κάποιος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και επιληφθεί της καταγγελίας του έντιμου και ανεπηρέαστου ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ. Στο μεταξύ, φυσικά, η φίλαθλη κοινωνία θα συνεχίσει να… απολαμβάνει τις υποκριτικές κορώνες και τα κροκοδείλια δάκρυα, όπως και τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ ανακοινώσεις δήθεν… «συμπαράστασης», για τον ΕΜΠΡΗΣΜΟ στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. Μέχρις ότου, βεβαίως, τακτοποιηθούν όλες οι αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων της… «εξυγίανσης», οπότε όλα θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα γρήγορα θα περάσουν στον χώρο της λήθης.