Εξελίξεις-σοκ μετά την απόπειρα εκφοβισμού του Τσαχειλίδη - Αμετάκλητη η απόφαση παραίτησης όλης της ΚΕΔ

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ένα ακόμη κρούσμα τρομοκρατίας στην διαιτησία που οδήγησε σε καταιγιστικές εξελίξεις, καθώς σε παραίτηση οδηγήθηκαν όλα τα μέλη της ΚΕΔ. Αιτία αποτελεί η προσπάθεια εκφοβισμού στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη στο Παλαιό Φάληρο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστος χτύπησε το κουδούνι της πολυκατοικίας που διαμένει και όταν ο Τσαχειλίδης βγήκε στο μπαλκόνι είδε δυο άνδρες με κράνη. Αμέσως άρχισαν να τον απειλούν με ακατονόμαστες φράσεις («θα σε γ…, δεν γλιτώνεις») και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του, αναστατώνοντας και τη γειτονιά. Αμέσως ο Τσαχειλίδης επικοινώνησε με τους Μπίκα, Καλύβα. Δεν κρύβουν ότι τρομοκρατήθηκαν και εξαιτίας αυτού του περιστατικού αποφάσισαν να παραιτηθούν από την ΚΕΔ, μια απόφαση που είναι αμετάκλητη. Ετσι ενημέρωσαν τόσο τον πρόεδρο της διοικούσας της ΕΠΟ Γιάννη Δρόσο, όσο και τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ο Κύπριος τους ζήτησε να παραμείνουν μέχρι να βρεθεί λύση και έτσι αναμένεται να συμβεί για να μην υπάρχει κενό στην διαιτησία.
Παράλληλα ο Τσαχειλίδης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στον ΑΤ Π. Φαλήρου, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το τμήμα αντιμετώπισης αθλητικής βίας της ΓΑΔΑ. Είναι η δεύτερη φορά που ο Τσαχειλίδης στοχοποιείται. Στις 25/01/2014 είχε δεχθεί επίθεση κοντά στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε σταμάτησε σε φανάρι, άγνωστος κατέβηκε από μηχανή, στην οποία ήταν συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα και του έριξε σπρέι. Ο Τσαχειλίδης κατάφερε να ξεφύγει.

Δεν είναι το μοναδικό κρούσμα βίας στην ελληνική διαιτησία και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουν προηγηθεί κι άλλα σε μέλη της ΚΕΔ (Σωμαρακάκης, Καλύβας, Ζωγράφος, Βασάρας κτλ). Ο κύκλος βίας μεγαλώνει...