Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Τ. Γκούμας

***Ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας
***Όπως δήλωσε ο παράγοντας της ΕΠΣΛ η κίνησή του αυτή έγινε «αναφορικά με την πληθώρα καταστατικών, πειθαρχικών και οικονομικών παραβάσεων στις οποίες προβαίνει η διοίκηση της Ένωσης»


ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μηνυτήρια αναφορά-καταγγελία, κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, Τέλης Γκούμας. Όπως ο ίδιος υποστήριξε η κίνησή του αυτή έγινε «αναφορικά με την πληθώρα καταστατικών, πειθαρχικών και οικονομικών παραβάσεων στις οποίες προβαίνει η διοίκηση της Ένωσης». Η μηνυτήρια αναφορά του Τέλη Γκούμα κατατέθηκε επίσης στον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, στον Πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Δρόσο, στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και στην κεντρική Δ/νση της Δ.Ο.Υ Λάρισας.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Τέλης Γκούμας, προσφεύγει στις αρμόδιες αρχές για θέματα που αφορούν στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και τον τρόπο λειτουργίας του. Ο παράγοντας της Ένωσης, που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στους χειρισμούς της διοίκησης Γρηγορίου, κρατώντας αντιπολιτευτική στάση, είχε καταθέσει, προ μηνών, επίσημη καταγγελία στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την απώλεια ενός μπλοκ αποδείξεων, όταν τα γραφεία της ΕΠΣΛ είχαν βρεθεί ανοικτά.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Γκούμας δήλωσε τα εξής:
«Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες τους τελευταίους έξι μήνες και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς μου ως μέλος του Δ.Σ. επιχείρησα πολλές φορές, όπως είναι ευρέως γνωστό, να υπερασπιστώ τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Λάρισας και τα συμφέροντα της Ενώσεως, επιδιώκοντας την οικονομική και διοικητική διαφάνεια που αρμόζει στους ανθρώπους των σωματείων της Ένωσής μας, οι οποίοι τους χαλεπούς αυτούς καιρούς θυσιάζουν χρόνο και χρήμα για την ενασχόλησή τους με τη μεγάλη τους αγάπη, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Έχοντας προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και προσπάθειες για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, ήρθα αντιμέτωπος με την άρνηση του Προέδρου της Ένωσης σε οποιαδήποτε προσπάθειά μου. Επειδή η ηθική μου και οι αξίες μου, όπως και η ηθική και οι αξίες των παραγόντων του νομού δεν επιτρέπουν αδιαφανείς διαδικασίες στην Ένωσή μας, ούτε διοικητικές, ούτε οικονομικές, και έχοντας βάσιμες υποψίες για κακοδιαχείριση οικονομικών και διοικητικών θεμάτων, προσέφυγα στους αρμόδιους φορείς και όργανα, ώστε να δοθεί η λύση που δικαιούνται οι παράγοντες (χρηματοδότες) της Ένωσής μας.
Καμία παρέκκλιση από τις καταστατικές ρυθμίσεις, καμία παράνομη ενέργεια, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν είναι ανεκτό στο πλαίσιο λειτουργίας και δράσης της Ε.Π.Σ.Ν.Λ, η οποία πρέπει να ενεργεί με διαφάνεια, υπηρετώντας τους καταστατικούς σκοπούς της και όχι τα συμφέροντα της εκάστοτε διοίκησης.
Η κατατεθείσα μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προς πάσα αρμόδια αρχή, και ειδικότερα πέραν του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όμοιες αναφορές κατατέθηκαν και στους παρακάτω : στον Αθλητικό Εισαγελέα κ. Σιμιτζόγλου, στον Πρόεδρο της Προσωρινώς Διοικούσας Επιτρόπης της ΕΠΟ κ. Δρόσο, στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και στην κεντρική Δ/νση της Δ.Ο.Υ Λάρισας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος εις βάθος αναφορικά με τα όσα καταγγέλλονται στο κείμενό της, να πάψει η κακοδιοίκηση και να λάμψει η αλήθεια".