Οργιάζει η προπαγάνδα για… όργια του Μπίκα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Εντολή» στον Γιώργο Μπίκα, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ΚΕΔ, για τους νέους πίνακες δίνει η συμμορία της προπαγάνδας που λασπολογεί και στοχοποιεί παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφους, κατόπιν… παραγγελίας από τις ΠΑΕ, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί. Οι φήμες οργιάζουν πως ο Μπίκας ετοιμάζει… εκκαθαρίσεις στους πίνακες, οι οποίες όλως τυχαίως ταιριάζουν με τις «μαύρες» λίστες που είχαν διοχετεύσει στο… ισπανικό μοντέλο οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και είτε δεν ορίζονταν είτε έμπαιναν μόνο τέταρτοι.
Πλέον η συμμορία της προπαγάνδας οργιάζει ότι αυτοί οι διαιτητές θα φύγουν από τον πίνακα της Superleague. Επειδή ο επικεφαλής της ΚΕΔ δεν διαψεύδει το όργιο φημολογίας, εύκολα κάποιος μπορεί να συμπεράνει είτε πως φοβάται είτε πως θα πράξει σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους της προπαγάνδας, η οποία ζητεί «εδώ και τώρα» να φαγωθούν συγκεκριμένοι διαιτητές. Φυσικά μέσα σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνουν αυτούς που καλύπτουν, παρά τα τερατώδη λάθη που έχουν κάνει.
Οσοι εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ, δημοσιεύουν ότι θα μείνουν εκτός πίνακα της Λίγκας, ο νέος μπορεί να μη βγει σήμερα αλλά την επόμενη εβδομάδα, οι Δημητρόπουλος, Γιάχος, Σπάθας που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και οι Παππάς, Βοσκάκης, Μήτσιος, Λαμπρόπουλος, Δελφάκης, οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι στην… τρόικα.
Επίσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις, διότι η προπαγάνδα βγάζει σιγουριά για τις πληροφορίες της. Και εφόσον γίνεται αυτό, όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε ποιος μιλάει με ομάδες για να κάνει τα χατίρια τους, με το πρόσχημα ότι αυτοί οι διαιτητές προκάλεσαν.
Εμείς δεν υιοθετούμε τίποτα από αυτά, ούτε μας νοιάζει ποιος θα φύγει, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράψουμε τι γίνεται. Με την ανακοίνωση των πινάκων (οι ΠΑΕ θέλουν να φαγωθούν και βοηθοί), θα φανεί και τι ακριβώς ισχύει.

Μακάρι να μην ισχύει τίποτα και ο Μπίκας να ξεκινήσει ανεπηρέαστος τη δεύτερη θητεία του στην ΚΕΔ


Η… ΚΕΔ της Δίκης

Και μέσα σε όλα, μας… προέκυψε και η ΚΕΔ της «Δίκης στον ΣΚΑΪ»… Εκεί ακούστηκαν τέρατα και σημεία ενόψει των νέων πινάκων διαιτητών και βοηθών της Superleague! Ελεγε ο ένας ονόματα, έλεγε ο άλλος, όμως αν κάποιος… έδενε το παζλ (πάντα προσχηματικά!) θα προέκυπταν τα παραπάνω οκτώ ονόματα, δηλαδή οι Σπάθας, Δημητρόπουλος, Γιάχος, όπως και οι Παππάς, Βοσκάκης, Δελφάκης, Λαμπρόπουλος και Μήτσιος. Οτι θα βγει ο Παππάς το είπαν πάνω από μία φορά, ίσως επειδή βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» τριών ΠΑΕ! Πρόκειται για ευσεβείς πόθους ή ο Μπίκας θα τους επιβεβαιώσει;

Πίνακες
Η προπαγάνδα που υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ έβγαλε τη μαύρη λίστα των διαιτητών, χωρίς όμως να δικαιολογεί. Αυτούς έχουν… βαφτιστεί ως του… συστήματος, λες και με άλλη ΚΕΔ μπήκαν αυτοί και με άλλοι οι υπόλοιποι, που κατά τα φαινόμενα είναι αρεστοί στις τρεις ΠΑΕ. Ολους η ίδια ΚΕΔ τούς έβαλε στους πίνακες. Ομως, δεν επικεντρώνονται σε τυχόν… φοβερά λάθη που έχουν κάνει.

Κάλυψη
Αν έγραφαν για το τι έκαναν οι οκτώ ρέφερι που δεν θέλουν, θα μπορούσαν να πείσουν και τους φιλάθλους γιατί θέλουν την αποπομπή τους. Ομως, εύκολα κάποιος μπορεί να… ψυλλιαστεί το εξής: Μήπως ο λόγος είναι ότι αυτοί οι διαιτητές δεν μιλάνε με καμία ομάδα; Γιατί άλλοι έχουν κάλυψη και όχι αυτοί;

Φαντάσματα
Η ΕΠΟ έχει αλλάξει, η ΚΕΔ έχει αλλάξει, όμως αυτοί επιμένουν στα… κορακίστικα. Νομίζουν ότι παραμένει η προηγούμενη διοίκηση και εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα. Θέλουν να φύγουν διαιτητές, οι οποίοι φέτος δεν έχουν πάρει την παραμικρή ευκαιρία για να αποδείξουν αν δίκαια ή άδικα βρίσκονται στις «μαύρες λίστες» των ΠΑΕ. Μπορεί να τις θεωρούν… φυσιολογικές, όμως η FIFA δεν δέχεται παρέμβαση από τις ομάδες στη διαιτησία.


Κατασκευές
Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ευνοούνται (κατά σειρά αναφοράς) από τους διαιτητές που βρίσκονται σε πίνακα, τον οποίο είχαν… βαφτίσει «στημένο» και οι ομάδες έλεγαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποιος ή κάποιοι (φυσικά όχι οι ίδιοι) να επιχείρησαν με ανώνυμες επιστολές να… κατασκευάσουν και δικογραφία!


Εκτός ο Καλογερόπουλος
Με βάση τη μέχρι τώρα απόδοση των διαιτητών στις επτά αγωνιστικές που έχουν παιχθεί, ένας από τους διαιτητές που έκανε προκλητικά λάθη είναι ο Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών), άρα πρέπει να βγει εκτός. Στο ματς Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι στους «πράσινους», ενώ απέβαλε και τον Φαρίνια, επειδή τάχα έφτυσε αντίπαλο, όμως δεν δικαιώνεται από το ριπλέι. Πήρε τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί και φανέλα δώρο πριν από το ματς της Λεωφόρου.


Φυσικά έξω και ο Βάτσιος
Στο παιχνίδι Βέροια-Παναθηναϊκός 1-1 ο Βάτσιος έκανε ένα λάθος που σημαδεύει ολόκληρη την καριέρα του. Δεν γράφουν ακόμα για Γιάχο και Μανιάτη; Ο Κουτρουμπής έβγαλε την μπάλα με το χέρι και ο Βάτσιος δεν έδωσε ούτε το πέναλτι ούτε απέβαλε τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Παράλληλα είναι και άλλη μια απόδειξη ότι η συμμορία της προπαγάνδας καλύπτει διαιτητές, αφού προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν ήταν χέρι, αλλά ώμος! Αρα γιατί να μείνει…


Με βάση την προπαγάνδα, στους πίνακες θα επιστρέψουν και διαιτητές που φαγώθηκαν το καλοκαίρι και όλοι καταλαβαίνουμε γιατί θα γυρίσουν. Αυτοί είναι οι Στυλιαράς, Κορδολαίμης, μέχρι και για τον Κουκουλάκη ακούγεται! Λένε ακόμη ότι θα ανέβουν και οι Τζήλος, Κουτσιαύτης που τώρα είναι στη Football League. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Βασίλης Τεροβίτσας ξανά στο προσκήνιο. Ο Μπίκας, όπως όλα δείχνουν, επαναφέρει τον κολλητό του (που ήταν επί προεδρίας Πατέρα στον ΠΑΟ επικεφαλής της ΚΕΔ) στους πίνακες των παρατηρητών. Η επόμενη κίνηση θα είναι ο Τεροβίτσας να μπει και στην ΚΕΔ, ώστε να συμπληρωθεί η πεντάδα μετά την προσθήκη και του Ιωσηφόγλου. Ο Παπασταμάτης και ο Ψυχομάνης δεν μπορούν να μπουν επειδή έχουν κώλυμα.