Το… άρωμα στη διαιτησία


ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γιατί ο Γιώργος Μπίκας δεν τοποθετείται εξαιτίας όσων ακούγονται και γράφονται; Αν ισχύει ότι η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, της οποίας και ο ίδιος είναι μέλος, έχει… άρωμα Κοντονή, Μελισσανίδη, το ίδιο ισχύει και για την διαιτησία, η οποία είναι βασικό… κομμάτι της ομοσπονδίας. Όμως, στη διαιτησία πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, όμως για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων ετών γίνεται… τρελό πανηγύρι, τόσο για διαιτητή που θα οριστεί σε αγώνα (Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ), όσο και με τον… χορό των ονομάτων και όλως τυχαίως φεύγουν αυτοί που δεν θέλουν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Τα… απλά
 Αν ο Μπίκας έχει απευθείας εντολή από τη FIFA για να αναλάβει τη διαιτησία, κοντός ψαλμός… Θα φανεί αν είναι ανεξάρτητος και με τους ορισμούς αλλά κυρίως με τους πίνακες των διαιτητών. Άλλο αναθεώρηση, άλλο ριζικές αλλαγές… Και κυρίως θα φανεί αν θα ξεκινήσει, κάνοντας τα χατίρια των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Ολως τυχαίως ακούγεται ότι θα μείνουν εκτός πινάκων όσοι ρέφερι δεν είναι αρεστοί σε αυτούς.

Σκυτάλη

Τι μας λέει η προπαγάνδα; Στο πλαίσιο του ισπανικού μοντέλου, δεν διαψεύστηκε ότι ο Σαραϊδάρης δεν ήθελε να σφυρίζουν οι ανεπιθύμητοι διαιτητές σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ. Αυτοί οι διαιτητές «παίζουν» στα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ ότι φεύγουν από τους πίνακες. Δηλαδή ο Μπίκας πήρε τη σκυτάλη; Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα χατίρια συγκεκριμένων ΠΑΕ;