Κούγιας: «Κάποιες ομάδες θα φάνε ξύλο με αυτά που έχουν τάξει για κύπελλα και πρωταθλήματα στους φιλάθλους του και προσπαθούν να τα διαλύσουν όλα»

*** «Αναβάλουν το πρωτάθλημα οι μεγάλοι αυτή τη στιγμή»
*** «Από βλακείες των μεγάλων ομάδων έρχονται και «χτυπάνε» εμάς αυτή τη στιγμή. Εμείς πληρώνουμε τους πάντες τη στιγμή που η NOVA δεν θα μας δώσει χρήματα που μας οφείλει»
Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ:

Χωρίς αγώνες κι αυτό το Σαββατοκύριακο

«Πριν από λίγο μίλησα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της νέας διοικούσας επιτροπής, κ. Νίκο Μπάντση. Δεν το βλέπω πιθανό να ξεκινήσει πρωτάθλημα κι αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν προλαβαίνουν να ορίσουν την νέα ΚΕΔ για να οριστούν οι αγώνες. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα οριστεί και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Το πιθανότερο πάντως είναι πως δεν παίζουμε και πάλι. Με αυτούς τους ερασιτεχνισμούς και τις σκοπιμότητες βέβαια δεν γίνεται να προχωρήσουμε σωστά.
Κάποιες ομάδες θα φάνε ξύλο με αυτά που έχουν τάξει για κύπελλα και πρωταθλήματα στους φιλάθλους του και προσπαθούν να τα διαλύσουν όλα. Αναβάλουν το πρωτάθλημα οι μεγάλοι αυτή τη στιγμή».

Έξοδα όχι όμως και έσοδα

«Εμένα με ενδιαφέρουν οι οπαδοί μας όμως κι όχι οι άλλες ομάδες. Ο κόσμος στο AEL FC ARENA έχει ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο. Το έχουμε πει πως οι αγώνες σε αυτή τη πόλη είναι ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός και από αυτό πάσχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη χώρα.
Αυτή τη στιγμή έχουμε 300.000 ευρώ πάγια έξοδα. Από αυτά τα 75.000 πηγαίνουν στον κ. Πηλαδάκη άσχετα αν χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο ή όχι. Λεφτά με αυτό το τρόπο δεν παίρνουμε ούτε από τη NOVA, ενώ εμείς πληρώνουμε κανονικά ΙΚΑ και εφορία.
Είμαστε σωστοί σε όλες μας τις υποχρεώσεις και με το ραδιόφωνο. Η ΠΑΕ ΑΕΛ αυτή τη στιγμή πληρώνει κανονικά 153 άτομα που εργάζονται».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δίχως λογική της ΑΕΛ

«Σε όλους μας λείπει που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο τα παιδιά, αλλά και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε έτσι. Τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου για την ΑΕΛ είναι με τον Παναθηναϊκό στις 18/12. Στη συνέχεια θα πρέπει να οριστούν οι δύο πρώτες αγωνιστικές, για να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερο γύρος που θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες ομάδες ξανά που είναι η Βέροια και ο Πλατανιάς.
Έχει χαθεί η λογική και η φιλοσοφία του πρωταθλήματος. Αν βάλουμε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να παίξουμε και δύο παιχνίδια Κυπέλλου και τρία πρωταθλήματος, θα πρέπει να προσθέσουμε κι αυτά που χάνονται και είναι άγνωστο το πότε θα οριστούν. Αυτό το πρόγραμμα δεν γίνεται ούτε στην Αγγλία».

Διαφωνία και στη διανομή των τηλεοπτικών

«Σήμερα μάθαμε πως δεν συμφωνούν στην διανομή τηλεοπτικών με το 60-40 που είχαμε πει κάποιες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός κυρίως. Εμείς βέβαια ακόμα κι έτσι θα επιλέξουμε να προχωρήσουμε το δρόμο μόνοι μας. Χωρίς χρυσό χορηγό και βλέπετε τι προσφέρουμε. Δεν με νοιάζει ακόμα και αν είμαστε και χωρίς τηλεοπτικό, εμείς και πάλι θα συνεχίσουμε.
Εκεί θα φανούν και ποιες ομάδες μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές, όταν κάποιες ομάδες από το τηλεοπτικό αυτή τη στιγμή παίρνουν εφτά εκατομμύρια και άλλες μόλις δύο. Το πρόβλημα έτσι θα βαρύνει περισσότερο τις μεγάλες ομάδες που θα πρέπει να βάλλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη».

Η ΑΕΛ μεγάλη ομάδα από Λαρισαίους

«Η ΑΕΛ πήρε πρωτάθλημα το 88′ και προερχόταν από ένα οικογενειακό σύνολο παικτών και διοίκησης και διεκδικούσε κάθε χρόνο τίτλους. Αν και προσπάθησαν πολλές φορές να την ανακόψουν με αθέμιτους σκοπούς είδατε πως δεν κόπηκε γιατί είχε καταπληκτική ομάδα και κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κι αν δεν υπήρχαν οι σφαγιαστικές διαιτησίες θα είχε κατακτήσει κι άλλα.
Χαίρομαι που αρχίζουν και βγαίνουν άτομα και μιλάνε από τα τμήματα υποδομής. Χάρηκα που έμαθα πως μαζεύτηκαν 600 άτομα στα Δέντρα για το φιλικό των κι από εκεί δείχνουμε το μέγεθός μας. Όταν οι άλλοι δεν μαζεύουν τόσα άτομα σε επίσημους αγώνες, εμείς μαζεύουμε τόσους σε φιλικά που δίνουμε μεταξύ μας.
Αξίζει να δούμε πως αυτή τη στιγμή έχουμε τον Σάκη Τσιώλη προπονητή, βοηθός του είναι ο Θοδωρής Βουτυρίτσας ενώ όλο το προπονητικό τιμ είμαι από τη Λάρισα. Μαζί σε αυτούς βάλτε και το διοικητικό κομμάτι που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο».

Το πρόβλημα με τη NOVA

«Εμείς δουλεύουμε σταθερά, προβλήματα πολλά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η δύσκολη χρονιά για εμάς είναι φετινή. Από βλακείες των μεγάλων ομάδων έρχονται και «χτυπάνε» εμάς αυτή τη στιγμή. Εμείς πληρώνουμε τους πάντες τη στιγμή που η NOVA δεν θα μας δώσει χρήματα που μας οφείλει.
Στεναχωριόμαστε πάρα πολύ με αυτά που γίνονται. Όταν έρχεται ο Παναθηναϊκός και μας λέει δεν θα πάρετε παραπάνω χρήματα. Αν η NOVA δεν μας δώσει τα χρήματα θα εισηγηθώ να κόψουμε τη συνεργασία μας. Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει. Σε σύμβαση που είχα βρει το συνδρομητικό κανάλι θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό των 40 εκατ. με εγγυητικές επιστολές.
Πήγε η προηγούμενη διοίκηση της Super League, χωρίς να τους κατονομάσω και ζήτησαν να μην είναι εγγυημένο το ποσό κι γι’αυτό το λόγο έχουμε αυτά τα προβλήματα. Το πρόβλημα ξεκινάει από μέσα. Αύριο θα πάμε στη NOVA για να μιλήσουμε».

Νέα έπιπλα και λειτουργία καφετέρια στο ARENA

«Αύριο το πρωί έρχονται και έπιπλα στο ARENA. Για τις αίθουσες που θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Υπάρχει κόσμος στο γήπεδο που δουλεύει εκεί, θα μπουν πολλές τηλεοράσεις για να πηγαίνει ο κόσμος και να βλέπει τα παιχνίδια της ΑΕΛ όταν παίζει μακριά, ή ακόμα κι άλλες αναμετρήσεις.
Για την καφετέρια πληρώνουμε 70.000 ευρώ και θα δουλεύει κάθε μέρα. Εκεί μάλιστα θα μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις της ΠΑΕ, της Ερασιτεχνικής. Ο κόσμος γενικά θα μπορεί να πηγαίνει και να βλέπει και μεσοβδόμαδα κι άλλους αγώνες
Όλα θα βοηθήσουν την ομάδα. Που συνεχίζει χωρίς τηλεοπτικό και χωρίς χορηγία. Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον χρυσό χορηγό, αλλά δεν δέχομαι η ΑΕΛ να παίρνει λιγότερα από αυτά που αξίζει σε σχέση με άλλες ομάδες του πρωταθλήματος».

Θέμα Τριτσώνη και Μπίκα

«Ουδέν σχόλιο από μένα στο θέμα του αρχιδιαιτητή. Εμείς κρατάμε τη δικιά μας στάση. Καταφέραμε μάλιστα και παρασύραμε σε λευκά και τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κρατάμε μία ανεξάρτηση στάση σε αυτό το θέμα. Έχουμε γνώση στο τι συμβαίνει ακριβώς.
Με τον κ. Μπίκα μίλησα και προσπάθησα να τον μεταπείσω. Του είπα «μην κωλώνεις θα σου καλύψουμε τα πάντα κι εμένα μου έχουν κάψει το γραφείο δύο φορές την υπόθεση Γρηγορόπουλου». Αλλά είναι θέμα αρχής. Τα σκουπίδια δεν τα φοβόμαστε από όπου και αν προέρχονται».

Δικαστήρια και… μάπετ σόου

«Σε αυτό το κομμάτι ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε πρόσωπα που του κάνουν επίθεση: «Σε λίγες μέρες αρχίζει το δικαστήριό τους. Ότι έχω να πω θα τα πω στη δικαιοσύνη, όπως κάνω πάντα.
Όποιος από αυτούς θέλει να πει κάτι ας βγει στο μάπετ σόου. Με κατηγόρησαν πως παράνομα δημοσιοποίησα δύο κασέτες και δεν μπορώ να συμμετέχω, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν πως εξαιτίας αυτής της ενέργειας ξεκίνησαν πολλά πράγματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εγώ έχω δύο κασέτες που ακούγεται ο Μπέος να μιλάει με το Δαλούκα, δεν ξέρω αν είναι γνήσιες, αλλά από τις φωνές έτσι ακούγεται. Ο πρώτος εκεί δηλώνει το τρόπο που θα πρέπει να «σφυρίξει» κάποιος. Αλλά όλα θα φανούν στη δικαιοσύνη".