Πολιτική αγωγή...



Παράσταση πολιτικής αγωγής σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι η νυν, διορισμένη και δοτή διοίκηση της ΕΠΟ θα στραφεί, ποινικά και αστικά, εναντίον όλων των πρώην διοικήσεων της ΕΠΟ που αποφάσισαν, ενέκριναν και υλοποίησαν, έστω και σε συγκλονιστικά περιορισμένο αριθμό εξετάσεων, τον προληπτικό έλεγχο της αγωνιστικής κατάστασης των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Αποφάσεις των διοικήσεων που κατατέθηκαν ενώπιον των ΔΣ όλων των προηγούμενων περιόδων και εγκρίθηκαν και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες, επικυρώθηκαν στο σύνολό τους από όλες τις γενικές συνελεύσεις των ενώσεων - μελών της ΕΠΟ με πανηγυρικό τρόπο.
Συμπολίτευση και αντιπολίτευση επικύρωσαν ομόφωνα - σε πολλές περιπτώσεις απαιτούσαν με περισσή ένταση να υλοποιηθεί το πρότζεκτ- κάθε απόφαση των διοικήσεων χωρίς να προβληθεί η παραμικρή αντίδραση.
Στην ουσία, δηλαδή, η απόφαση για την παράσταση πολιτικής αγωγής στρέφεται, πολιτικά πάντα, εναντίον όλου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όπως αυτό αναπτύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Δηλώνει, δηλαδή, μια ρητή αποστροφή προς την κορυφαία, ίσως, επιλογή των ερασιτεχνικών ενώσεων τα προηγούμενα χρόνια, άσχετα με το ότι περιορίζει τις ποινικές και αστικές προεκτάσεις της μόνο στα μέλη των Δ.Σ. και επί της ουσίας στους δύο πρώην προέδρους. Στον Γκαγκάτση και στον Πιλάβιο.
Πολιτικά όμως θα σύρει στο δικαστήριο όλες τις Ενώσεις και αυτό είναι βέβαιο πως αποτελεί πολιτική επιλογή που έρχεται να δικαιώσει τις επιλογές του κ. Κοντονή. Για εξυπηρέτηση πρόκειται προς τον προηγούμενο υφυπουργό αθλητισμού που θέλει να δει μια βασική επιλογή του να δικαιώνεται και δικαστικά.
Άλλωστε τόσα πολλά επένδυσε ο άνθρωπος σε μια δίωξη που εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε Δεκαπενταύγουστο, ντάλα καλοκαίρι και με το ελληνικό κράτος να καθεύδει στις παραλίες.

Αλήθεια, ο κ. Κουτσοκούμνης συνέργησε στην παράσταση πολιτικής αγωγής;