Πριν 7 χρόνια «χτύπησαν» ξανά τα γραφεία του Κουτσοκούμνη… Όλα «δείχνουν» ποδόσφαιρο

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας συμφερόντων του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη – Όλα «μυρίζουν» ποδόσφαιρο – Δεν είναι η πρώτη φορά – Το μήνυμα του Κουτσοκούμνη
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρεί η Αστυνομία στη διερεύνηση της υπόθεσης έκρηξης βόμβας υψηλής ισχύος στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ στη Λεμεσό, συμφερόντων του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2 και 30 τα ξημερώματα σηκώνοντας στο πόδι την κεντρική περιοχή της Λεμεσού, καθώς επρόκειτο για πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας υψηλής ισχύος, η οποία τοποθετήθηκε στη βάση της γυάλινης εισόδου του κτηρίου προκαλώντας ζημιές στην είσοδο. «Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση βόμβα υψηλής ισχύος. Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Η Αστυνομία απέκλεισε από την πρώτη στιγμή τη σκηνή για εξετάσεις και περισυλλογή τεκμηρίων, ενώ έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα που μελετά όλες τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης.
Βόμβα με… άρωμα ποδοσφαίρου;
Ερωτηθείς κατά πόσον διερευνάται το ενδεχόμενο τα κίνητρα των δραστών να σχετίζονται με την ενασχόληση του κυρίου Κουτσοκούμνη με το ποδόσφαιρο, ο κύριος Σωτηριάδης ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό διερεύνηση. «Η Αστυνομία διερευνά με κάθε λεπτομέρεια τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η ανακριτική ομάδα έχει πάρει εντολή να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και αυτό θα πράξει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση την οποία θα δούμε στο σύνολο της και με κάθε λεπτομέρεια. Ο στόχος μας είναι η εξιχνίαση».
Δεν είναι το πρώτο «μήνυμα»
Η σημερινή βομβιστική επίθεση στα συγκεκριμένα γραφεία δεν είναι η πρώτη, καθώς βομβιστές είχαν δράσει ξανά με τον ίδιο τρόπο το 2009 και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου.
Είναι αλήθεια ότι το 2009 ξαναείχαμε έκρηξη στην είσοδο της ίδιας πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας και αυτό μας ανησυχεί. Σίγουρα το διερευνούμε. Έχουμε βγάλει από τα συρτάρια τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης ο οποίος είχε ταξινομηθεί ως ανεξιχνίαστη υπόθεση, δεν είχε προκύψει οτιδήποτε και σε συνάρτηση με τα νέα στοιχεία τα οποία θα διερευνήσουμε στην προκειμένου υπόθεση θα προχωρήσουμε.
Η απάντηση του Κουτσοκούμνη για τη βομβιστική επίθεση
«Όταν κάνεις τομές… ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.
Τη βομβιστική ενέργεια καταδικάζουν με ανακοινώσεις που άρχισαν να εκδίδουν από το πρωί ποδοσφαιρικά σωματεία.