Μεγάλο ...παιχνίδι της προπαγάνδας για να ορίσει «εκλεκτό» διαιτητή στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σιδηρόπουλος ή σκηνικό ανωμαλίας στο ποδόσφαιρο… Οι σούπερ ευνοημένοι του πρωταθλήματος με κορυφαία απόδειξη την αγωνιστική «σφαγή» του Ηρακλή από τον διεθνή Γιώργο Κύζα  (Δράμας) προσπαθούν να παρουσιάσουν εαυτούς ως… θύματα, αλλά οι φίλαθλοι που ξέρουν γελάνε με την ψυχή τους, στέλνουν… τελεσίγραφο για να οριστεί ο Σιδηρόπουλος στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Ο μηχανισμός της προπαγάνδας που υπηρετεί τα συμφέροντα της Θεσσαλονικιώτης ΠΑΕ από την περασμένη εβδομάδα βγάζει μπροστά το όνομα του 37χρονου διεθνή αλλά τις τελευταίες μέρες παίρνει απροκάλυπτα θέση υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής. Λίγο πολύ βλέπουμε ότι γίνονται τα ίδια, όπως και πριν τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0.
Οι πιέσεις μέσω δημοσιευμάτων, ειδικά προς τον Σαραϊδάρη είναι αφόρητες, με σκοπό ο Θεσσαλονικιός εκπρόσωπος της Λίγκας στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών να μην συμφωνήσει σε καμία άλλη επιλογή. Αυτό αποδεικνύει πως σε περίπτωση που οριστεί άλλος ρέφερι (σ.σ. οι διεθνείς είναι επτά γιατί θέλουν μόνο τον Σιδηρόπουλο;), είναι δεδομένο ότι θα στοχοποιηθεί και θα δεχθεί τόνους λάσπης.
Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ετοιμάζουν νέο σκηνικό ανωμαλίας. Αρχικά θέλουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα πριν από το παιχνίδι, έπειτα θα ψάξουν να βρουν ακόμη και ένα ανάποδο φάουλ ή θα… κατασκευάσουν κάποια φάση ως πέναλτι.
Ούτε οι ίδιοι κρατούν τα προσχήματα, επειδή, με το μυαλό που έχουν, φαντάζονται ότι θα γίνουν συνομιλητές της FIFA για τη διαιτησία και πάντα με βάση την γεμάτη φαντασιώσεις λογική τους αυτό θα το πετύχουν με τα… ουρλιαχτά τους και φυσικά δυναμιτίζοντας το πρωτάθλημα.
Οσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, εννοούμε οι υγιείς φίλαθλοι,  ξέρουν ένα πράγμα. Με τη διαιτησία, ειδικά με το ποιος ρέφερι θα μπει, ασχολείται όποιος δεν έχει ομάδα.

ΜΕ τη διαιτησία, ειδικά πριν από παιχνίδια, ασχολείται όποιος θα έχει ομάδα. Να μιλήσουμε για τον Κύζα;

Από σύμμαχοι, χαλίφηδες

Μπορεί η συμμαχία τους να περνά στην ιστορία, όμως και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ καραδοκούν για να ρίξουν και τη δική τους φωτιά στο σκηνικό ανωμαλίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν. Θέλουν να… σηκώσουν θέμα διαιτησίας, που μέχρι τώρα δεν τους βγαίνει με τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες, ώστε να το …μάθει η FIFA αλλά το κακό για αυτούς είναι ότι ξέρει τα πάντα και θα πάρει μέτρα.
Οι πρώην σύμμαχοι διαλύονται. Πλέον ο καθένας (Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος) κοιτά τον εαυτό του και ονειρεύεται να γίνει… χαλίφης. Η… εξυγίανση σκάει με πάταγο.


Μεταξύ τους
Καμία εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός και ο Μελισσανίδης κινήθηκαν χωριστά για να πουν τις… απόψεις για τη διαιτησία στον Κουτσοκούμνη αλλά η πόρτα έκλεισε κατάμουτρα και με πάταγο. Επισημαίνουμε ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν συνυπέγραψαν την «πράσινη» επιστολή που πήγε στην… ανακύκλωση. Αποδεικνύεται ότι έχουν χωριστά συμφέροντα και ο καθένας θέλει εύνοια για τον εαυτό του. Που να έρθουν και τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Χατίρια
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ (και από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός) έχουν δώσει δημόσια «μαύρη λίστα» με ανεπιθύμητος διαιτητές (Παππάς, Σπάθας, Δημητρόπουλος και Μήτσιος), έχοντας πετύχει όχι μόνο να μην οριστεί σε παιχνίδι του αλλά ούτε να σφυρίξει αγώνα άλλης ομάδας. Και φυσικά όλως τυχαίως τους έχουν κάνει τα χατίρια.

Πανικός
Τι θα πουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην FIFA; Πως από τον πίνακα των επτά διεθνών θέλουν μόνο τον Σιδηρόπουλο, άντε και τον Καλογερόπουλο; Σε τόσο μεγάλο πανικό βρίσκονται και δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να διαχωρίσει τους διαιτητές σε αρεστούς και μη, αφού τους εμπιστεύεται όλους το ίδιο; Οι ΠΑΕ έχουν κάτι να καταλογίσουν εναντίον κάποιου ρέφερι; Φυσικά και όχι…

Νηπιαγωγείο…
«Οι ισχυρισμοί που συνδέονται με τη διαιτησία», είναι η μόνη αναφορά που κάνει η επιστολή της FIFA προς την ΕΠΟ σχετικά με την απόφασή της για  την Επιτροπή Εξομάλυνσης. Μόνο στο… νηπιαγωγείο δεν καταλαβαίνουν ότι σχετίζεται με το κλίμα που δημιουργούν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που απειλούσαν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Περίεργες οι πιέσεις
Λες και μόνο ο Σιδηρόπουλος βρίσκεται στον πίνακα των διαιτητών της Superleague. Δεν βλέπουν ότι η απόδοσή του στα δυο παιχνίδια που σφύριξε ήταν κακή; Στο Λεβαδειακός-ΠΑΟ 0-1 έστρωσε χαλί για τη νίκη των φιλοξενουμένων, καταλογίζοντας πέναλτι σε… βουτιά του Μπεργκ. Θυμίζουμε ότι η προπαγάνδα έβαλε τα… στήθη της για να μην τιμωρηθεί και ορίστηκε στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, όπου δεν απέβαλε τον Πατίτο, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκέιρας. Και πάλι δεν τιμωρήθηκε…

Η διαρροή από ΕΟΔ
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και χθες διέρρευσε, όπως και πριν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ αλλά τότε τον έβαλαν, ότι ο κακός Γκρούτσης και το… δήθεν σύστημα της ΕΠΟ (σ.σ. αυτοί που το λένε «ξεχνούν» τι σκοπούς εξυπηρετούν) δεν θέλει τον Σιδηρόπουλο για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αλλά ο … καλός Σαραϊδάρης επιμένει. Αραγε υπάρχει κάποιος που να μην καταλαβαίνει ποιος κάνει αυτή τη διαρροή, εφόσον φυσικά ισχύει; Νομίζουν ότι η FIFA δεν θα ασχοληθεί;

Υποψήφιοι, πλην του Σιδηρόπουλου, για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι και οι Μάνταλος, Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, με δεδομένο ότι θα μπει διεθνής διαιτητής. Και οι τρεις στο παρελθόν έχουν σφυρίξει αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων και αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής τους, με τη διαφορά ότι ο Καλογερόπουλος σπάνια μπαίνει σε δύσκολα παιχνίδια.


Αφού ο Σιδηρόπουλος είναι τόσο καλός διαιτητής γιατί δεν τον κρατούν για τη μεθεπόμενη αγωνιστική που θα παίξουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ; Για το συγκεκριμένο ματς η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δεχθεί τον Καλογερόπουλο; Για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ δεν υπολογίζονται οι επίσης διεθνείς Κομίνης, Παπαπέτρου επειδή έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό και ο Κύζας που σφύριξε ΠΑΟΚ-Ηρακλής, καθώς ο κανονισμός απαγορεύει δεύτερο σερί ορισμό στην ίδια ομάδα.