Παπαϊωάννου: «Δέκα ομάδες θα αποχωρήσουν στη μέση της σεζόν!»

ΠΗΓΗ: www.metrosport.gr

Την αντίθεσή του στην έναρξη της Football League το Σάββατο (22/10) υπό τις παρούσες συνθήκες εξέφρασε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου.
 Αναλυτικά όσα είπε:
 Για το αν θέλει να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα: «Υπάρχουν προβλήματα. Ίσως είναι το δυσκολότερο συμβούλιο τα τελευταία χρόνια. Γιατί υπάρχουν ομάδες που δεν θέλουν και άλλες ομάδες που θέλουν με ερωτηματικό. Αν ξεκινήσει χωρίς καμία χορηγία θα δούμε πολλά που άλλοι μπορούν να φανταστούν και άλλοι όχι».
 Για το αν θα υπάρξουν ομάδες που μπορεί να αποχωρήσουν στη μέση της σεζόν: «Θα υπάρξουν ομάδες που θα μείνουν είτε στην αρχή είτε στη μέση της σεζόν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δέκα ομάδες δεν θα αντέξουν».
 Για το αν μπορεί να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα: «Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να ξεκινήσει. Αν ενημερωθούμε στο σημερινό δ.σ. ότι κάτι άλλαξε δεν ξέρω. Υπό τις παρούσες συνθήκες υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν».
 Για τους λόγους που η Football League όρισε πρεμιέρα υπό τέτοιες συνθήκες: «Αυτό θα μας το πει ο πρόεδρος. Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία εγώ. Αν δεν ξεκαθαριστούν κάποια θέματα, δεν μπορεί να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τις ομάδες που είναι πιο χαμηλά από εμάς. Δεν μπορούμε αυτές να τις πετάμε».



Κοράκης: «Ο Σφακιανάκης υποσχέθηκε πολλά, δεν έκανε τίποτα»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της διοίκησης του Πανσερραϊκού, Χρήστος Κοράκης.
 Ο ισχυρός άνδρας του Πνασερραϊκού μίλησε για το πρωτάθλημα της Football League το οποίο δεν πιστεύει πως θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακό, αλλά και για τον πρόεδρό της, Στέλιο Σφακιανάκη, ο οποίος υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα.
 Αναλυτικά όσα είπε:
 Για το με ποια άποψη είναι στον Πανσερραϊκό: «Εμείς είμαστε με τη λογική. Μία είναι η λογική. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Δεύτερον δεν έχουν αδειοδότηση όλες οι ομάδες».
Για το ότι δεν έχουν ελεγχθεί οι ομάδες: «Να σας θυμίσω κάτι περσινό; Πέρυσι ο Πανσερραϊκός δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα γι’ αυτόν τον λόγο. Είχαμε βγάλει αεροπορικά εισιτήρια κλπ και δημιουργήθηκε θέμα για αυτόν τον λόγο. Πώς παίρνουμε αποφάσεις εν μία νυκτί; Δηλαδή να παραλαμβάνουμε ένα χαρτί την Κυριακή και την Δευτέρα μας λένε να απαντήσουμε στις 14:00 για το αν θέλουμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα; Εγώ αυτό το θεωρώ αδιανόητο».
 Για το αν κάποιες ομάδες ασκούν πίεση: «Οι ομάδες που ασκούν πίεση είναι σε λανθασμένο δρόμο. Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει μία ομάδα χωρίς τηλεοπτικά, χωρίς χορηγίες, χωρίς τίποτα; Γιατί δεν είναι μόνα τα τηλεοπτικά. Αύριο θα έχεις λιγότερες χορηγίες. Ένας που θέλει να βάλει μία διαφήμιση στο γήπεδό σου γιατί να τη βάλει αν δεν υπάρχει τηλεοπτική εικόνα;».
 Για το τι κάνεις χωρίς τηλεοπτικά έσοδα: «Δεν κάθεσαι και περιμένεις, ούτε θα βάλουμε λουκέτο. Θα βρούμε λύση. Αν δεν μπορεί να τα καταφέρει ο κύριος Σφακιανάκης, ας έρθει κάποιος που μπορεί. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Εγώ ξέρω ότι αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές».
 Για το ότι ο κύριος Σφακιανάκης ασχολείται με τις εκλογές της ΕΠΟ: «Την άποψη την ξέρετε καλύτερα εσείς. Εγώ λέω ότι υπάρχουν μηδέν έσοδα. Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα και πρέπει να βρεθεί λύση».
 Για το πώς θα δοθεί λύση: «Δεν έγινε φέτος ξαφνικά αυτό. Πέρυσι πώς υπήρχαν τα χρήματα; Θα πρέπει να γίνει κάθαρση από το μηδέν. Η Football League έχει κόστος 1.200 ως λειτουργικά έξοδα. Πχ η Κ20 έχει κάποια έξοδα. Δεν ξέρουμε εμείς σαν ομάδα τι χρήματα μπορούμε να πάρουμε. Μπορεί να υπάρχουν χρήματα και να χάνονται στο δρόμο. Δεν πρέπει να δούμε τι χρήματα αναλογούν στις ομάδες; Να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και να λέμε ότι ΘΑ βρούμε χρήματα; Ο κύριος Σφακιανάκης μας είπε κάποια πράγματα πριν τρεις μήνες και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν και να μην έρχονται ποτέ στη Football League. Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Και απορώ αν αυτές οι ομάδες όντως λένε ναι. Εμείς είπαμε όχι. Εμείς, ως Πανσερραϊκός, έχουμε ήδη έξοδα πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα».
 Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Δεν πιστεύω ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει με αυτές τις προϋποθέσεις».

 Για το ποιες ομάδες θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Δεν γνωρίζω ποιες είπαν ναι και ποιες είπαν όχι. Για κάποιες μπορώ να ξέρω, αλλά δεν θυμάμαι. Το ζητούμενο δεν είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά να υπάρχει ισορροπία. Και μπορεί να υπάρχει ισορροπία και να διορθωθούν πολλά πράγματα αν έχουμε διάθεση. Εδώ εκκρεμεί η υπόθεση της Ελευσίνας. Δεν πρέπει να λυθεί;».