Η συγγνώμη του Παπαπέτρου στη Λάρισα: «Καταλαβαίνω τον θυμό του κόσμου, της ομάδας και το τι επικράτησε από τότε μέχρι σήμερα»

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, λίγη ώρα πριν αρχίσει το ματς Λεβαδειακός-Λάρισα 1-1. Ένα παιχνίδι που ξύπνησε ιδιαίτερες μνήμες στον Τάσο Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος είχε οριστεί για να σφυρίξει το ματς. Και μόνο ορισμός του ξύπνησε πολλών μηνών…
Ήταν 12 Μαρτίου του 2012 και ο Παπαπέτρου διαιτήτευε τον αγώνα της Λάρισας με τον Πανσερραϊκό (0-1) για την 19η αγωνιστική της Football League. Στο 77’ ο τότε πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης έκανε απίστευτο… ντου στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την υπόδειξη οφσάϊντ από εκτέλεση πλαγίου άουτ που έκανε ο βοηθός Γιώργος Δανέζης (Αθηνών)! Από τα τόσο πολλά που έγιναν το ματς διεκόπη για μια ώρα λόγω εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο…
Ένα ματς που σημάδεψε τον Παπαπέτρου. Είχε επιπτώσεις στην καριέρα του, καθώς ανέβηκε στη Superleague με έναν χρόνο καθυστέρηση. Ο δε Δανέζης δεν τα κατάφερε ποτέ και πέρσι μπήκε τέλος στην καριέρα του, λόγω ενός προβλήματος υγείας.
Πριν ο Παπαπέτρου βγει για ζέσταμα, ώστε να προετοιμαστεί για τον αγώνα Λεβαδειακός-Λάρισα ζήτησε να μιλήσει με το Θωμά Κυπαρίσση. Μια κίνηση που ξάφνιασε όχι μόνο το γενικό αρχηγό της ΑΕΛ αλλά και τους βοηθούς του (Τουμπακάρη, Φωτόπουλο).
Μόλις ο Κυπαρίσσης πήγε στα αποδυτήρια, ο Παπαπέτρου του είπε: «Μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο σε έχω φωνάξει. Είσαι ο μόνος που μπορούσα να μιλήσω για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, επειδή οι άλλοι δεν είναι πλέον στην ομάδα. Σου ζητάω συγγνώμη. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω τον θυμό του κόσμου, της ομάδας και το τι επικράτησε από τότε μέχρι σήμερα. Συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, τώρα που είσαι εσύ εδώ».
Στη συνέχεια του εξήγησε ότι του έτυχε το ίδιο και στο περσινό πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι Ατρόμητος-Πλατανιάς (0-0) που διεξήχθη στις 9 Ιανουαρίου του 2016. Όμως, σε αυτό το ματς πήρε τη φάση πάνω του, παίρνοντας ρεβάνς για τη Λάρισα.
«Έτσι όπως συνέβη τότε στην Λάρισα, μπορεί να τύχει η κακιά στιγμή. Οποιαδήποτε στιγμή», είπε επίσης ο Παπαπέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυπαρίσσης απάντησε: «Το ξέρω. Μην ζητάς συγγνώμη. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη».

Ασφαλώς και η συγκεκριμένη κίνηση τιμά τον Τάσο Παπαπέτρου. Μεγάλοι διαιτητές γίνονται όσοι αναγνωρίζουν τα λάθη τους και φυσικά διαιτησία χωρίς λάθη δεν υπάρχει. Αυτό που θα πρέπει να καταλαβαίνουν οι φίλαθλοι είναι πως και οι ρέφερι είναι άνθρωποι, όπως και οι παίκτες των ομάδων, οι προπονητές και γενικά όσοι συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο.