ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

Ε, ρε, γλέντια! Ε, ρε, τι ευχάριστες στιγμές που θα περάσουμε, μετά την παρέμβαση της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τα σκέπτομαι και γελάω από τώρα. Αυτά για να σας προετοιμάσω. Και τώρα οι τελευταίες πληροφορίες από τις αποφάσεις που θα παρθούν ΣΗΜΕΡΑ από τη FIFA και που θα αφορούν βεβαίως την ΕΠΟ. Ιδού, λοιπόν, τι λένε οι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ πληροφορίες, που δεν είναι ανάγκη να σας πω πόσο ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ είναι ΠΑΝΤΑ. Για τη διοίκηση, έχω μάθει ότι θα είναι ΜΑΛΛΟΝ πενταμελής, με δύο πρόσωπα και από τη σημερινή διοίκηση, αλλά και από την απέναντι παράταξη. Κάτι δηλαδή σαν το… ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία. Από πάνω τους θα υπάρχει και «επιδιαιτητής» που θα λύνει κάθε παρεξήγηση ή διαφωνία, ο οποίος θα είναι ΞΕΝΟΣ.

Αυτά, σε ό,τι αφορά τη διοίκηση, που δεν τα θεωρώ και τόσο ενδιαφέροντα, όσο ΤΟ ΑΛΛΟ που έμαθα και που αφορά την διαιτησία. Ιδού εν ολίγοις τι έμαθα ότι θα γίνει με τη διαιτησία, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα προκαλέσει ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ καταστάσεις και θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί τα γράφω αυτά. Ιδού, λοιπόν, οι πληροφορίες, που θεωρώ κατά 99% ΣΙΓΟΥΡΕΣ και θέλουν την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της σημερινής ΚΕΔ και την εγκατάσταση στη θέση της ΔΥΟ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, οι οποίοι θα αναλάβουν τους ορισμούς και ό,τι άλλο αφορά κάθε άλλη διαιτητική δραστηριότητα. Οι ΔΥΟ αυτοί (στους οποίους δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο Ντάλας, αφού έχει ήδη προσληφθεί στην Κύπρο) δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να έχουν, επαφές ή διασυνδέσεις με παράγοντες της ΕΠΟ, ή της Superleague, ή οποιασδήποτε ΠΑΕ. Θα κάνουν τη δουλειά τους ΟΠΩΣ θέλουν αυτοί και ΑΠ’ ΟΠΟΥ θα θέλουν αυτοί, χωρίς να δίνουν λογαριασμό ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΣ, ΚΑΙ ΣΠΑΘΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΑ!

Η παραπάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που εγώ τη θεωρώ ΣΙΓΟΥΡΗ, θα προκαλέσει αναπόφευκτα ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ καταστάσεις με πρόσωπα και γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ βέβαιο ότι οι δύο ΞΕΝΟΙ αρχιδιαιτητές θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ στους αγώνες ΟΛΟΥΣ τους διαιτητές που περιλαμβάνονται στον πίνακα, διότι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ πίνακα δεν πρόκειται να κάνουν. Αν το κάνουν αυτό, είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν με ορισμούς των ΔΙΕΘΝΩΝ ή των με μεγάλη εμπειρία διαιτητών. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ και ο Παππάς, και ο Σπάθας, και ο Δημητρόπουλος, και ο Βοσκάκης, και ο Αρετόπουλος, και ΟΛΟΙ, απαξάπαντες οι διαιτητές του πίνακα! Και εδώ είναι που θα πέσουν τα… πρώτα γέλια!
Τι θα κάνει, φερ’ ειπείν ο Ιβάν όταν δει να ορίζεται σε αγώνα του Πάοκ ο Παππάς; Θα… εκδώσει ανακοίνωση; Θα βάλει τους τσατσογράφους του να κράζουν; Θα αρχίσει να διαμαρτύρεται; Σε… ποιον; Σε… ποιους; Στον ξένο επιδιαιτητή της διοίκησης ή στους δύο ξένους υπεύθυνους ορισμών; Ποιος θα του ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ; Ποιος θα ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με αυτή την περίεργη, γραφική καρικατούρα και τις φωνούλες της; Το πολύ-πολύ, έτσι και πάει να το χοντρύνει με τίποτα «βαριές» και «χοντρές» ανακοινώσεις, να τον στείλουν πακέτο στον αθλητικό δικαστή με τη σημείωση να ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ σε βάρος και αυτού και της ομάδας του. Διότι ΑΛΛΟ να έχεις στην ΕΠΟ διοίκηση που δεν τραβάει στα άκρα ορισμένα πράγματα και άλλο να αποφασίζει και να διατάζει ο ΞΕΝΟΣ προεδρεύων! Ακόμα και οι δικαστές ΑΛΛΙΩΣ το βλέπουν.

FIFA και Οραμα, ή… Παράγκα και UEFA;

Παράδειγμα έφερα τον Ιβάν με τον Πάοκ. Πάμε στον Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος δεν έχει στοχοποιήσει μόνο τους συγκεκριμένους διαιτητές που όλοι ξέρουμε. Κανένας διαιτητής «δεν του κάνει», διότι αν αναφερθεί θετικά σε κάποιον και με αυτόν αύριο-μεθαύριο η ομάδα του χάσει, δεν θα έχει τη δικαιολογία και το άλλοθι να λέει ότι έφταιγε ο διαιτητής που έβαλε η εγκληματική να του κλέψει τη νίκη. Τι θα κάνει, όμως, ο Αλαφούζος από δω και πέρα, μετά από κάθε ήττα, ή ισοπαλία; Πώς θα δικαιολογείται; Ποιο θα είναι το άλλοθί του; Θα ξαναβγάλει στο κανάλι του κανένα φανταστικό «περιοδικό» να ψέλνει και να προσπαθεί να επηρεάζει τους διαιτητές; Και πώς θα το ονομάσει, FIFA και όραμα, ή… Παράγκα και UEFA; Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο, δηλαδή χωρίς το αποκούμπι της διαιτησίας, το σανό δηλαδή πού ταΐζει το πράσινο κοπάδι όλα αυτά τα χρόνια, σιγά-σιγά θα απομυθοποιηθεί. Και αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.


Για την Αεκ, πού ακολουθεί πονηρή τακτική και σκοτεινές μεθόδους στο θέμα της διαιτησίας, ένα μόνο: Θα είναι δύσκολο πλέον να ακουστεί κάτι σαν εκείνο το… «ξέρω πού μένεις» στον παρατηρητή Κύρκο. Σε ποιον θα το πούνε και πώς θα τολμήσουν να το πούνε, αφού Ο,ΤΙ και να συμβεί, θα είναι πλέον σε γνώση του ΞΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ της ΕΠΟ και θα επιφέρει τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που πρέπει;