Η UEFA αγριεύει και δείχνει τα δόντια της – Οι παρεμβάσεις του Κοντονή στο αυτοδιοίκητο θορύβησαν αρκετές ομοσπονδίες

update: Και φωτογραφίες από τη συνάντηση του Γκιρτζίκη με τον υποψήφιο (και φαβορί στις εκλογές της Τετάρτης) πρόεδρο της UEFA Αλεξ Τσέφεριν

ΕΛΑΤΕ KAI ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Σφυρίγματα (ΕΔΩ)


Ανοχή τέλος για τον Κοντονή από την UEFA. Οι παρεμβάσεις του στο αυτοδιοίκητο σε συνδυασμό με ότι δεν έχουν αλλάξει οι νόμοι που παρεμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και σε αρκετές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.
Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης βρέθηκε στη Φλωρεντία και συγκεκριμένα στη συνάντηση που οργάνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σλοβένου Αλεξάντερ Τσέφεριν για την προεδρία της UEFA αλλά και την υποψηφιότητα της δικής της εκπροσώπου για τη FIFA. Εκεί ο Γκιρτζίκης ενημέρωσε τους πάντες για το ελληνικό πρόβλημα και για το γεγονός ότι ο Κοντονής δεν έχει κινηθεί ακόμη προς την κατεύθυνση της αλλαγής των νόμων που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο, με την UEFA να ανέχεται τις δικαιολογίες του στιλ «αυτό είναι τίποτα, θα το φτιάξουμε», παρόλα αυτά να μην βλέπει κίνηση προς τη Βουλή.
Σύντομα ο Κοντονής θα καταλάβει ότι δεν γίνεται να καθυστερήσει περισσότερο. Την Δευτέρα όλες οι ομοσπονδίες θα βρίσκονται στην Αθήνα για το συνέδριο της UEFA που κορυφώνεται την Τετάρτη με την εκλογή του προέδρου της, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική της Επιτροπή υπό το νέο πρόεδρο που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Τσέφεριν, στη συνάντηση της Φλωρεντίας παραβρέθηκαν περίπου 40 ομοσπονδίες.
Ο Τσέφεριν είναι ήδη ενήμερος για το ελληνικό πρόβλημα, καθώς ο Γκιρτζίκης την Παρασκευή 09/09 είχε τετ α τετ μαζί του. Παράλληλα πιέσεις στην UEFA για να σταματήσει η ανοχή στην ελληνική κυβέρνηση άσκησαν κι άλλες ομοσπονδίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, το αργότερο, ο Κοντονής αναμένεται να γνωρίσει μια… άλλη UEFA, η οποία είναι ενήμερη και για τις παρεμβάσεις του που έχουν σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ αλλά και για το νέο νομοσχέδιο, παρότι, όπως φαίνεται, αγνοείται…