Ο Γκιρτζίκης ενημέρωσε στην UEFA για την προπαγάνδα των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με επίκεντρο τη διαιτησία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Γιώργος Γκιρτζίκης ταξίδεψε στην Ελβετία και ειδικότερα βρέθηκε στη Νιόν, όπου βρίσκονται τα γραφεία της UEFA. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της επιτροπής αδειοδότησης, της οποίας είναι μέλος, όμως με την ευκαιρία αυτή είχε και μια σειρά επαφών, με την ευκαιρία του συνεδρίου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου που θα γίνει στην Αθήνα το διάστημα 13-14 Σεπτεμβρίου, όταν θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρός της.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γκιρτζίκης μίλησε για το ελληνικό πρόβλημα, τόσο με τον γενικό γραμματέα της Θόδωρο Θεοδωρίδη, όσο και για τον Κύπριο Μάριο Λευκαρίτη που είναι εκ των αντιπροέδρων της. Ο νυν επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας ενημέρωσε όχι μόνο για τις συζητήσεις του με το κοινό κλιμάκιο των FIFA, UEFA, επικεφαλής του οποίου ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όσο και για τη στάση των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που ουσιαστικά έβαλαν… νερό στο μύλο του Κοντονή, καθώς βασίστηκε στις ανακοινώσεις τους, προκειμένου να αναβάλει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Τα στελέχη της UEFA πλέον είναι πλήρως ενημερωμένα για την τακτική των δήθεν… συμμάχων. Γνωρίζουν ότι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής αναφορικά με τη στάση που τηρούν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τους γίνουν κάποιες συστάσεις. Δεν είναι δυνατόν να προκαλούν συνεχώς και να μην παρεμβαίνει ούτε η αθλητική δικαιοσύνη για δυσφήμιση του αθλήματος.

Τέλος, θα είναι στα υπέρ της ΕΠΟ αν στην ηγεσία της UEFA εκλεγεί ο πρόεδρος της ΠΟ Σλοβενίας Αλεξάντερ Τσέφεριν.