Ο Μανώλης Γαβαθιώτης σχολιάζει τις εξελίξεις στην ΕΠΟ, τους ορισμούς των διαιτητών και την σιωπή των ΜΜΕ για τη δολοφονική επίθεση στην κλήρωση της Football League



ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

Ετσι είναι, φίλοι μου. Κρύο πράγμα ο θάνατος. Και μάλιστα, όταν έχει προηγηθεί καταρράκτης από σφαλιάρες. Κατακόκκινος έχει γίνει ο σβέρκος τους από τις απανωτές σφαλιάρες. Πιο κόκκινος και απ’ τον κώλο της μαϊμούς! Πόνεσαν τα χέρια του Γκιρτζίκη και των άλλων να βαράνε κατραπακιές: Φλαααπ! Φλουουουπ!
Αεροδρόμιο σαλιάρας έχει γίνει ο σβέρκος τους. Αλλά, αυτοί, εκεί! Αξιοι απόγονοι του Μαζόχ, να τρώνε την καρπαζιά και να τους αρέσει, να την ευχαριστιούνται κιόλας!
Δεν εξηγείται αλλιώς, φίλοι μου, μετά από τις τόσες και τόσες, ήττες που τρώνε από τη διοίκηση της ΕΠΟ, να συνεχίζουν να κάνουν τις ίδιες τρέλες, να γράφουν τις ίδιες ανοησίες, να τροφοδοτούν το αναγνωστικό τους κοινό με τις ίδιες σαχλαμάρες. Και βέβαια, βάζω και το… προσωπικό μέσα. Δεν είναι δυνατόν, θέλω - δεν θέλω να ασχολούμαι σχεδόν επί καθημερινής βάσεως με τις ηλιθιότητές τους. Τι να κάνω, όμως, σκέπτομαι τους αιωνίως παραπληροφορημένους από την ομήγυρη των ΑΡΔάκων, που τρώνε ό,τι τους ταΐζουν.
Πάμε, λοιπόν, στα γεγονότα. Χθες, το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για εκλογές την 1η Οκτωβρίου, επειδή, όπως έκρινε, στην περασμένη Γενική Συνέλευση είχαν ξεχάσει να ορίσουν εκλογική επιτροπή.
Μάλιστα. Η απόφαση αυτή είναι εντελώς ΑΝΟΥΣΙΑ. Είναι απλά ΤΥΠΙΚΗ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ. Επί της ουσίας, δηλαδή, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Απλά, θα αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών. Από κει που θα γίνονταν την 1η Οκτωβρίου, θα γίνουν γύρω στις 20 Οκτωβρίου, πιθανότατα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί τη Δευτέρα, όπου το Δ.Σ. της ΕΠΟ (ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ) θα ορίσει την ΕΚΛΟΓΙΚΗ Γενική Συνέλευση.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Πάμε παρακάτω. Τι έγινε λοιπόν με την απόφαση του Διαιτητικού; Αλλαξε η ημερομηνία των εκλογών. Τίποτ’ άλλο. Το οποίον σημαίνει, αυτό που λέει η ΣΟΦΗ λαϊκή παροιμία: «ΤΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΪ»!
Ετσι είναι και ΑΥΤΟ ακριβώς θα γίνει, φίλοι μου. Ο θάνατος είναι κρύο πράγμα και είναι ίδιος, είτε πεθάνει κανείς το Σάββατο το βράδυ, είτε την Κυριακή το πρωί.
Τι να πεθάνει, δηλαδή, η παράταξη του ΛΑΓΟΥ Σαββίδη, του Μελισσανίδη και του Αλαφούζου, την 1η Οκτωβρίου, τι να πεθάνει στις 22 Οκτωβρίου. Ο θάνατος είναι που μετράει και αυτός είναι ΒΕΒΑΙΟΣ.
Πάμε τώρα και στο… παρασύνθημα, για να μην παρασύρεστε από την παραπληροφόρηση των ΑΡΔάκων τσατσογράφων. Η απόφαση του Διαιτητικού, δεν επηρεάζει τον τόπο των εκλογών, όποτε και αν γίνουν, που έχει αποφασιστεί και ΘΑ ΕΙΝΑΙ τα Χανιά. Θέλουν - δεν θέλουν, τους αρέσει - δεν τους αρέσει, στα ΧΑΝΙΑ θα γίνουν οι εκλογές.
Το σημαντικότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι τις εκλογές θα τις κάνει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ διοίκηση της ΕΠΟ, ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Γκιρτζίκη, κάτι που θα ξέρουμε οριστικά ΣΗΜΕΡΑ. Και αυτό, όμως, δεν έχει σημασία σε ό,τι αφορά τις ΕΚΛΟΓΕΣ. Διότι είτε ΜΕ Γκιρτζίκη, είτε με διοικήση Γκιρτζίκη χωρίς Γκιρτζίκη, η ΙΔΙΑ ΔΟΙΚΗΣΗ θα είναι, ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, όπως προβλέπεται ΚΑΙ από τον αθλητικό νόμο, αλλά ΚΑΙ από το Καταστατικό της ΕΠΟ: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν ΜΕΣΑ στον Οκτώβριο και όχι όποτε… καπνίσει στα «τρία Μ.Α.Σ.».
Αυτά, λοιπόν, και ως εκ τούτων, οι κατακόκκινοι σβέρκοι εμπλουτίστηκαν από νέες σφαλιάρες: «Φαααπ! Φουουουπ!»
Νισάφι, πια…
Εβγαλαν αυτούς που δεν ήθελαν, έβαλαν αυτούς που ήθελαν!
ΟΚ, λοιπόν, καλά ξεκινήσαμε. Ούτε ο Βοσκάκης, ούτε ο Σπάθας, ούτε ο Αρετόπουλος, ούτε ο Γιάχος, ούτε ο Μάνταλος μέσα. Οσο για τον Παππά, ούτε με… κιάλια δεν τον βλέπει τον ορισμό.
Η ΚΕΔ των Γκρούτση και Σαβαρδάρη αποφάσισε να υποκύψει στις απειλές του Αλαφούζου και του Ιβάν και να τους αφήσει έξω. Και βέβαια, αυτό δεν είναι θέμα ΜΟΝΟ των έξι παραπάνω. Είναι θέμα ΟΛΩΝ των διαιτητών του πίνακα, οι οποίοι ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!
Τι μηνύματα; Του τύπου «ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και δεν κερδίσουν οι βάζελοι και οι μπουγάτσες, γιατί ΞΕΡΕΤΕ τι θα πάθετε. Μην τυχόν και αναγκάσετε τον Ιβάν τον λαγό και τον Αλαφούζο τον τουϊτη να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία σας, γιατί θα σας συμβεί το επάρατο λαλά. Μην τυχόν και δεν μείνουν ευχαριστημένοι οι δύο της εξυγίανσης, γιατί ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ».
Αυτό είναι το ΜΗΝΥΜΑ που έστειλαν χθες οι Σαβαρδάρης και Γκρούτσης ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους διαιτητές. Και μη μου πει κανείς ότι μόνον ο Σαβαρδάρης φταίει και όχι ο Γκρούτσης, που «είναι με τους από δω». Οχι, παλικάρια μου. Για μένα ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ, διότι ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΞΙΣΟΥ με τον Σαβαρδάρη να ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ των δύο «συμμάχων» στις εκβιαστικές τακτικές.
Γιατί κύριε Γκρούτση ΔΕΧΤΗΚΕΣ να παιχτούν αυτά τα τόσο ΑΔΙΚΑ και ΧΥΔΑΙΑ παιχνίδια σε βάρος διαιτητών, που δεν είναι αρεστοί στους ισχυρούς της Σούπερ Λίγκας; Αυτό είναι το ΚΑΘΗΚΟΝ σου; Ετσι θα ΠΕΙΣΕΤΕ ότι είστε… «αντικειμενικοί» και «δίκαιοι»; Με το να εκτελείτε ρόλους φιλιππινέζας των ισχυρών;
Αν είναι έτσι, κάνετε ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ και πολύ σύντομα θα το αντιληφθείτε.
 ΚΟΜΙΝΗΣ: «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ»

Δεν ανέφερα τον Μελισσανίδη παραπάνω, διότι την εξαίρεση των συγκεκριμένων έξι απ’ ό,τι θυμάμαι, την είχαν ζητήσει ο ΛΑΓΟΣ Ιβάν Σαββίδης και ο Αλαφούζος. Με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη οι δύο της ΚΕΔ έπαιξαν αλλιώς την παρτίδα. Της κοτσάρισαν τον Κομίνη.
Τι εστί Κομίνης; Είναι ο… «διαπιστευμένος» διαιτητής… «της ΑΕΚ»! Και γιατί το λέω αυτό; Ιδού τα στατιστικά: Πέρυσι ο Κομίνης σφύριξε σε ένδεκα παιχνίδια Α’ Εθνικής, εκ των οποίων τα ΠΕΝΤΕ ήταν της ΑΕΚ! Μιλάμε, δηλαδή, για πάνω από το 50 % των αγώνων του, ήταν με την ΑΕΚ. Και βέβαια, το να τον ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΝ στην ΑΕΚ μετά από τόσα παιχνίδια, ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορεί να σημαίνει είναι πως έχει αποκτήσει την… «εμπιστοσύνη» του Μελισσανίδη!
(Ναι, έτσι… το λένε τώρα)
Στο Καραϊσκάκη, βάζουν τον Δελφάκη. Ναι, αυτόν που έλεγε ο Μελισσανίδης ότι «τον Οκτώβριο θα σφυρίζει στα τραίνα».
Εντάξει, ακόμα… δεν έχουμε Οκτώβριο, οπότε του… επέτρεψε να σφυρίξει και λίγο ποδοσφαιρικό ματς.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το πρωτάθλημα ΑΡΧΙΖΕΙ. Μένει να δούμε… ως πότε...
Εντολή για συσκότιση της εγκληματικής επίθεσης στα Μέσα των ΑΡΔάκων!
Η εντολή ΔΟΘΗΚΕ από το κοινό διευθυντήριο των ΑΡΔάκων και ήταν σαφής και κατηγορηματική :
«Μη γράφετε ΤΙΠΟΤΑ για την απόπειρα κατά συρροήν δολοφονιών που έκαναν ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα παιδιά στην κλήρωση της Β’ Εθνικής. Δεν θα ξαναγραφτεί ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για το «ντου», για τους τραυματίες, για τις προσαγωγές, για τίποτα».
Φυσικά, οι ΑΡΔακες εκτελούν την εντολή με πλήρη… αντικειμενικότητα». Οπως πάντα.
Και για να είμαστε ακόμα πιο σωστοί, πρέπει να πούμε ότι ΠΑΡΟΜΟΙΑ σχεδόν εντολή ΙΣΧΥΕΙ και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ: Εντολή ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ, εντολή ΘΑΨΙΜΑΤΟΣ, εντολή ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ της ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ αυτής ιστορίας. ΟΥΔΕΙΣ ασχολείται, αλλά ΟΛΟΙ κάνουν το κορόιδο.
Στην αρχή λέγανε ότι έγιναν κάποιες προσαγωγές. Εγιναν; και τι έγινε, αν… έγιναν; Υπήρξαν τίποτα συλλήψεις; Εγινε καμία αποκάλυψη ενόχων; Υπάρχει καμία παραπομπή στη Δικαιοσύνη;
Τρίχες κατσαρές, λέω εγώ. Διότι οι εγκληματικοί αυτοί τύποι, είναι ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Εννοώ, του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ. Σε πολύ - πολύ ΥΨΗΛΑ επίπεδα. Εκεί ανήκουν αυτοί που τους έστειλαν. Και ο νοών, νοείτω. Γι’ αυτό, ό,τι έγινε, έγινε. Περασμένα - ξεχασμένα.
Αλήθεια, ο παθών φωτορεπόρτερ έκανε ΜΗΝΥΣΗ; Ή μήπως «καλύπτεται» από την εκδήλωση συμπαράστασης της ΑΕΚ;
Αλήθεια, η Football League προχώρησε καθόλου το θέμα; Κινητοποιήθηκε; Ενδιαφέρθηκε για την εξέλιξη, αν υπάρχει;
ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ σας λέω εγώ. Και μετά. Ψαχνόμαστε τάχα, υποκριτικά, να βρούμε τι; Το… κουτί με τα σπίρτα που έχασε ο Μπούκης;
Τι θα κάνει ο… «περίεργος»;

Ο Χρήστος ο περίεργος, πάντως, δεν έχει ζητήσει αποκλεισμό του Κομίνη. Οπότε…θα τον φάει στη μάπα, θέλει - δεν θέλει.
Και μη δω τίποτα ανακοινώσεις Χρήστε κατά τη διάρκεια του… χειρουργείου, γιατί μπορεί να θυμώσει ο φίλος σου ο «εξυγιαντής». Τι στην ευχή, μεταξύ μας;
(Και μην ξεχνάς ότι… «ξέρει που μένεις»)
Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, ενημέρωσε και τον πολυλογά (σε άλλες περιπτώσεις) Ρουμάνο για το τι πρόκειται να του συμβεί. Μην στεναχωρηθεί τζάμπα ο άνθρωπος.