Λόγω των FIFA-UEFA ο Κοντονής… σέρνεται στη σέντρα - Ολα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα της Superleague ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου - Το… διεθνές χαστούκι οδήγησε τον υφυπουργό να εγκαταλείψει τις σκέψεις παράτασης της αναβολής

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Το… χαστούκι των FIFA, UEFA προς τον Κοντονή ήταν ηχηρό, καθώς σύμφωνα με την κοινή επιστολή τους, που αποκάλυψε χθες ο Μανώλης Γαβαθιώτης, ζήτησαν από τον υφυπουργό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα πριν από το τέλος της εβδομάδας, αλλά και να καταργήσει τους νόμους που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο. Ετσι, η συνάντηση του υφυπουργού με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Superleague, όπου παρέστη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα.
Γίνεται αντιληπτό πως η σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου ήταν μονόδρομος για τον Κοντονή. Οπως γίνεται αντιληπτό ότι η συνάντηση με τη Λίγκα έγινε περισσότερο για να έχει… άλλοθι. Από τη στιγμή που η FIFA και η UEFA… απαίτησαν η μπάλα να κυλήσει στο χορτάρι, ο υφυπουργός του λουκέτου (ή αν προτιμάτε των αναβολών) δεν είχε άλλο δρόμο. Ετσι εγκατέλειψε και τις… κορώνες περί παράτασης της αναβολής και τις άλλες… φωτοβολίδες, δήθεν για «έκπτωτους που παρανομούν» ή για τους πίνακες της διαιτησίας.
Μάλιστα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς έδωσε την εντύπωση ότι προσπάθησε να… πείσει ότι ο ίδιος έλυσε το πρόβλημα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δέσμευση που ανέλαβε ο Κοντονής είναι να αλλάξει και τη διάταξη που του δίνει το δικαίωμα να «καταργεί» ή να αναβάλλει διοργανώσεις, λειτουργώντας ως… Καίσαρας, πέρα από κάθε όριο.
«Εφόσον κριθεί ότι δεν τίθεται λόγος ανανέωσης της απόφασης αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα θα αρχίσει. Σε κάθε περίπτωση, σας καθιστώ αποκλειστικά υπεύθυνους για το κλίμα στα γήπεδα και τον έλεγχο των οπαδών σας. Εάν γίνει το παραμικρό θα κλείσουν όλα τα γήπεδα και έχω ενημερώσει σχετικά τη FIFA και την UEFA. Ουδείς επιθυμεί πλέον να ανεχθεί τις αθλιότητες στα ελληνικά γήπεδα και σας λέω ευθέως μην προσπαθήσετε να με δοκιμάσετε. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή», είπε ο Κοντονής στους εκπροσώπους των ΠΑΕ.
Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Δέχτηκα όλες τις ομάδες της Superleague για να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες και όλον το φίλαθλο κόσμο. Το αίτημά τους γνωστό, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του μηνός. Θέλω να τονίσω ότι η ΕΠΟ έχει ήδη συμμορφωθεί σχετικά με το θέμα των δικαστών και της σύνθεσης των δικαιοδοτικών οργάνων. Συμμορφώθηκε και προς τις επιταγές του Νόμου, αλλά και προς όσα η FIFA τους έχει υποδείξει. Το δεύτερο που θέλω να σας αναφέρω είναι ότι σήμερα λάβαμε μια επιστολή της FIFA, ότι έχει αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο την ενημερώνει ότι είναι στη διάθεση των φορέων του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα να επανέλθει άμεσα και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να δοθεί η λύση στο θέμα της Διαιτησίας, το οποίο και η ίδια η FIFA στο έγγραφό της τονίζει ότι είναι δυνατόν να γεννήσει κοινωνική ένταση και βία.
Συμφωνήσαμε λοιπόν, σήμερα με τη Superleague, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ, να αποταθεί στη FIFA και να ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, η οποία με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ ματαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Ολοι εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα στις 10 του μηνός. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θέλω να γνωρίζετε το πολύ απλό, ότι όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα, το πρόβλημα παραμένει και η Κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα». 

Ποιοι πήγαν στη ΓΓΑ

Το «παρών» στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο της Superleague Γιώργο Στράτο και τον νομικό της σύμβουλο Γιάννη Οικονομάκη, έδωσαν οι Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Μελισσανίδης και Δέδες (ΑΕΚ), Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Μπαταγιάννης (Ατρόμητος), Κ. Παπαδόπουλος (Βέροια), Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Σπίγγος (Κέρκυρα)., Κούγιας (ΑΕΛ)., Λ. Μπαλόκας (Λεβαδειακός), Πανόπουλος (Ξάνθη), Κωστούλας (Παναιτωλικός), Δάρας (Πανιώνιος, ενώ είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της διοργανώτριας), Δ. Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μαθιουλάκης (Πλατανιάς).