Ο Γιώργος Γκιρτζίκης πετάει το γάντι στον Κοντονή: «Παραιτήσου από υπουργός και έλα να μετρηθούμε στις εκλογές»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
www.parapolitika.gr

«Επί δύο χρόνια και δέκα μήνες, όσο καιρό είχα την τύχη να είμαι πρόεδρος στην ΕΠΟ, δέχτηκα ανηλεές κυνηγητό από την διαφθορά και την φαυλότητα στο ποδόσφαιρο. Με πολέμησαν οι χειρότερες, οι πιο σκοτεινές και αδίστακτες δυνάμεις, πολιτικές και ποδοσφαιρικές.
Παρ’ όλα αυτά, μπορώ και σήμερα να λέω ότι ο Γκιρτζίκης είναι εδώ ! Ότι όλοι όσοι αναλώθηκαν στην εναντίον μου πολεμική, δεν κατάφεραν το σκοπό τους. Ο Γκιρτζίκης είναι είναι εδώ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ».
Το ξέσπασμα του και σήμερα ακόμη, ίσως και γιά λίγες ημέρες ακόμα, προέδρου της ΕΠΟ κ. Γιώργου Γκιρτζίκη, ήταν αναμενόμενο. Οι δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται, επί κεφαλής των οποίων βρέθηκε «ολάκερος υφυπουργός», ο Σταύρος Κοντονής, τον πολέμησαν και τον πολεμούν μέχρις εσχάτων και συνεχίζουν να τον πολεμούν. Ακόμα και τώρα, πού διάγει τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του, τουλάχιστον σ’ αυτήν εδώ τη φάση, μιας και είναι βέβαιο ότι  κάποια στιγμή θα απαλλαγεί  από τα δικαστικά βαρίδια πού τον ωθούν στην προσωρινή έξοδο, οι ίδιρες δυνάμεις, η καθεμία γιά τους δικούς της λόγους, τον κυνηγούν. Και ο Ξανθιώτης παράγων του ελληνικού ποδοσφαίρου ξέρει πολύ καλά με ποιους ακριβώς έχει να κάνει. Και δεν διστάζει να προκαλέσει ευθέως :
«Είμαι εδώ και προκαλώ τον κ. Κοντονή, αν πιστεύει ότι τώρα πού θα φύγει ο Γκιρτζίκης από πρόεδρος της ΕΠΟ, το ποδόσφαιρο καθάρισε, να παραιτηθεί και αυτός, όπως θα κάνω κι’ εγώ, από το υπουργικό του αξίωμα και να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές να μετρηθούμε. Να δούμε πόσα θα πάρει αυτός και πόσα θα πάρω εγώ».
Γιά τον Γιώργο Γκιρτζίκη, πού παραιτείται λόγω της συγκεκριμένης διάταξης του νόμου με την οποία ο κατηγορούμενος με βούλευμα του συμβουλίου των εφετών δεν μπορεί να είναι και μέλος του ΔΣ Ομοσπονδιών, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, η νίκη της παράταξής του, έστω και χωρίς αυτόν στο τιμόνι, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.
«Δεν είναι μόνον ο αριθμός των Ενώσεων πού αποτελούν το εκλογικό σώμα γιά το ΔΣ της ΕΠΟ, ο οποίος ήρθε στην πρόσφατη συγκέντρωσή μας και συμπαρατάχθηκε με την παράταξή μας, αλλά είναι και αρκετές Ενώσεις πού ανήκαν στην άλλη παράταξη, αλλά φαίνονται μετανιωμένες, γιατί κατάλαβαν σε τι χέρια θα έπεφτε το ποδόσφαιρο, αν έπαιρνε η παράταξη Γραμμένου τις εκλογές. Αυτές οι Ενώσεις ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου και μου παραπονέθηκαν γιατί δεν τις κάλεσα κι’ εκείνες στη συγκέντρωσή μας : «Θέλαμε να είμαστε παρόντες», μου είπαν.

Χθες, ο Γιώργος Γκιρτζίκης τιμήθηκε από την Football League, διοργανώτρια του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής, γιά την προσφορά του στο άθλημα. Και τις προσεχείς ημέρες, επιφυλάσσεται γι’ αυτόν μία πολύ μεγάλη διάκριση, η οποία μάλιστα θα είναι διεθνούς επιπέδου