Ολα όσα κρύβουν…

***Άλλο πρόταση, άλλο απόφαση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η διαφορά είναι τεράστια, όσο η νύχτα με τη μέρα  
ΠΗΓΗ: www.gavros.gr

Μόνο για προπαγάνδα σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη προσφέρεται η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Η διαφορά μεταξύ της πρότασης και της απόφασης είναι τεράστια, όσο η νύχτα με τη μέρα για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί. Όμως, κάποιοι σκοπίμως το αμελούν αυτό, επειδή όπως φαίνεται τους βολεύει στον παρατεταμένο και σε όλους πασίγνωστο πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εναντίον του ηγέτη των «ερυθρολεύκων».
Άρα, καμία έκπληξη δεν προκαλεί ο ντόρος που γίνεται. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος της ομάδας βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου του Ολυμπιακού και «βράζει» εξαιτίας του πολέμου που τού γίνεται με σκοπό να πλήξουν τον Μαρινάκη και ταυτόχρονα την ομάδα.
Ούτε προκαλεί έκπληξη η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή σε δίκη και προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού, το τελευταίο επειδή τάχα παραβίασε τους περιοριστικούς όρους περί ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Δηλαδή, δεν ήθελαν να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, που αποτελεί και περιουσιακό του στοιχείο, κάτι που τονίζουμε ότι επέτρεψε και ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης που επέβαλε και τον περιοριστικό όρο; Και εδώ καταδεικνύεται και ο σκοπός συγκεκριμένων δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου, ότι τάχα τον παραβίαζε…
Δεν πρέπει να κρύψουμε ότι εναντίον του προαναφερόμενου εισαγγελέα, του κ. Δασκαλόπουλου, κατατέθηκαν «βροχή» από αιτήσεις εξαίρεσής του από αρκετούς κατηγορουμένους της υπόθεσης του ποδοσφαίρου που την αποκαλούν «εγκληματική οργάνωση». Τέτοιο …θέμα δεν είχε προκύψει, δηλαδή να υπάρχουν τόσα ερωτηματικά, για κανέναν δικαστικό στο παρελθόν ή αν υπάρχουν, θα είναι ελάχιστες οι παρόμοιες περιπτώσεις.
Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο κ. Δασκαλόπουλος είναι ο εισαγγελέας που δεν έλαβε υπόψη ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης απέκρυψε την παράσταση του Παναθηναϊκού ως πολιτική αγωγή στην συγκεκριμένη υπόθεση, αν και οι κατηγορούμενοι είχαν δικαίωμα να ενημερωθούν και να παραλάβουν αντίγραφό της, ώστε να την αντικρούσουν. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι, και ο Κούγιας επωνύμως, τόνισαν ότι προκύπτει θέμα ακυρότητας της διαδικασίας. Παρόλα αυτά και οι συγκεκριμένες… ενστάσεις, πάλι τυχαία (;), πήγαν στον… βρόντο.
Και καταλήγουμε με τα εξίσου σημαντικά δεδομένα: Ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος χορήγησε ή όχι άδεια για να παραστεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης στη συγκέντρωση των επενδυτών του ποδοσφαίρου, η οποία θα μπορούσε να το οδηγήσει σε βήματα προς τα εμπρός, την οποία επιχείρησε, στο τέλος Μαρτίου, να διοργανώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής; Η παρουσία του θεωρήθηκε απαραίτητη ή όχι; Είναι τυχαίο που η συνάντηση δεν έγινε επειδή τελικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εξέφρασε την επιφύλαξη του σε σχέση με την παρουσία του ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στο γραφείο του υφυπουργού; Εξαιτίας της θέσης του κ. Ντογιάκου, ο κ. Δασκαλόπουλος υποχρεώθηκε ή όχι να ανακαλέσει την άδεια; Δεν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα για τις άριστες σχέσεις τους; Μήπως ο άνθρωπος του Ντογιάκου υπερέβαλε εαυτόν;
Ντογιάκος= «Ψηλός Παναθηναϊκάκιας», όπως τον αποκαλούν…
Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Μαρινάκη να ασχολείται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Επαναλαμβάνουμε πρόκειται για πρόταση του Δασκαλόπουλου. Το Συμβούλιο Εφετών δεν κρίνει με κριτήριο τον ντόρο της προπαγάνδας….


Όμως, και εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Είναι δυνατόν η εισαγγελική πρόταση να γίνει φέιγ βολάν στα ΜΜΕ, πριν αυτή παραδοθεί στους εμπλεκόμενους;