Ορίζονται όσοι προκαλούν, μένουν εκτός όσοι ήταν καλοί

***Με βάση τις βαθμολογίες και την απόδοσή τους
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά στραβά… αρμενίζει η ΕΟΔ (Γκρούτσης εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Σαραϊδάρης της Superleague, με επιδιαιτητή τον Βασάρα που παρεμβαίνει σε περίπτωση διαφωνίας τους). Το ισπανικό μοντέλο φαίνεται πως χορεύει… φλαμέγκο στους ρυθμούς της προπαγάνδας.
Διαιτητές που προκάλεσαν (όπως ο Καλογερόπουλος που έκανε λάθη μόνο εναντίον του Ολυμπιακού στο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και ο Σελίμος που ευνόησε τον ΠΑΟ στα περσινά ματς με την Καλλονή και την Βέροια) να ορίζονται, ο μεν πρώτος στον σημειρνό αγώνα Βέροια-ΑΕΚ, ο δε δεύτερος στο αυριανό παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα.
Αντίθετα δεν ορίζονται οι Παππάς, Σπάθας, Βοσκάκης που δεν θέλει ο Παναθηναϊκός, τους δυο πρώτους δεν θέλει ούτε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στη δική του «μαύρη λίστα» έχει και τους Δημητρόπουλο και Μήτσιο. Παραμένει άγνωστο γιατί στους ορισμούς των δυο πρώτων αγωνιστικών δεν μπήκε ούτε ο Λαμπρόπουλος, ο διαιτητής με τους περισσότερους ορισμούς την περσινή σεζόν, ο διαιτητής που δεν τιμωρήθηκε σε κανένα από τα 23 παιχνίδια του.
Όμως, ούτε οι άλλοι προκάλεσαν αγωνιστικά την προηγούμενη σεζόν. Απλά έχουν στοχοποιηθεί από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ειδικά για τον Παππά είναι πυρ και μανία, όμως αν και του έριξαν ευθύνες, οι μεν «πράσινοι» τον θεώρησαν υπαίτιο για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι δεν Θεσσαλονικείς υπεύθυνο για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» και αμφότερες οι ΠΑΕ ζήτησαν να βγει από τους πίνακες. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αθηναίος ρέφερι δικαιώθηκε από δυο διαφορετικές πειθαρχικές επιτροπές (της Λίγκας και της Ομοσπονδίας) αλλά και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δεδομένου ότι οι ΠΑΟ και ΠΑΟΚ τιμωρήθηκαν με το γράμμα του κανονισμούς, ακριβώς επειδή οι ΠΑΕ, και όχι οι ρέφερι, θεωρήθηκαν υπαίτιες.

Ο ΠΑΠΠΑΣ δικαιώθηκε από δυο Πειθαρχικές Επιτροπές και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αγωνιστικά… ΟΚ
Για τον Παππά και τον Λαμπρόπουλο τα είπαμε. Απομένουν οι Σπάθας, Δημητρόπουλος, Βοσκάκης, Μήτσιος. Οι δυο πρώτοι είναι και στη δικαστική υπόθεση του ποδοσφαίρου. Όμως, η ΕΟΔ είναι δικαστική επιτροπή ή Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών; Πέρσι κανείς από τους δυο δεν τιμωρήθηκε, ούτε προκάλεσε αγωνιστικά σε κάποιο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τον Βοσκάκη, έναν έμπειρο διαιτητή που έβγαλε και ντέρμπι. Ο δε Μήτσιος άκουσε… καμπάνα μόνο εξαιτίας της προπαγάνδας που θεωρούσε ότι έπρεπε να διακόψει το ματς Βέροια-Ολυμπιακός για ένα καπνογόνο που δεν έπεσε στο γήπεδο!

Οι εκθέσεις
Οι διαιτητές πρέπει να κρίνονται αγωνιστικά και μόνον. Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ρίχνουν… δηλητήριο, επειδή δεν αντέχουν το 50-50; Και αν κάποιος αμφιβάλει για το πώς πήγαν πέρσι οι Λαμπρόπουλος, Παππάς, Δημητρόπουλος, Βοσκάκης, Σπάθας, Μήτσιος ας βγουν στη φόρα οι εκθέσεις ή ο μέσος όρος βαθμολογίας τους. Αυτό απαγορεύεται, όμως αν γινόταν ο καθένας θα έβγαζε τα συμπεράσματά του.

Λάσπη
 Έξι συνολικά διαιτητές, αυτοί που αναφέρουμε πιο δίπλα, είναι… θαμμένοι μέσα στη λάσπη που έριξαν οι ΠΑΕ. Ούτε καν απολογούμενοι δεν είναι και η ΕΟΔ φροντίζει να παραμένουν εκτεθειμένοι, με το να μην τους ορίζει στα παιχνίδια της Superleague. Κι όμως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν οικογένειες, φίλους, εργασιακό αλλά και κοινωνικό περιβάλλον.
Η… πλάκα
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αν προτιμάτε… πλάκα, αν δίνονταν στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες της περσινής σεζόν. Ξέρουμε ότι δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό, όμως ειδικά στην περίπτωση του Χάρη Καλογερόπουλου, ο κόσμος θα έβλεπε ότι ο διεθνής ρέφερι δεν τιμωρήθηκε μόνο για το ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός αλλά και ότι πήρε 7.9 και κάτω σε τουλάχιστον τέσσερα από τα δέκα ματς πρωταθλήματος που τον επέλεξε η ΚΕΔ.

Συν μια
Προσέξτε ο Καλογερόπουλος (σ.σ. δεν τον κρίνουμε επειδή μπήκε στην ΑΕΚ) δεν τιμωρήθηκε μόνο στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 (13/02), επέστρεψε μετά από δυο μήνες, όμως άκουσε… καμπάνα και για τα λάθη του στο ματς που έγινε στις 10/04 μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟ. Ακολούθησε και το κώλυμα για τα ματς των πλέι οφ.

Και πέρσι «εκλεκτός»
Τόση μανία για να παίξει ο Καλογερόπουλος, ένας από τους χειρότερους διαιτητές της περσινής σεζόν, ο οποίος τιμωρήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερα από τα δέκα παιχνίδια που σφύριξε; Και να σκεφτεί κανείς και πέρσι ήταν «εκλεκτός» από αυτούς που ορίζουν αφού παρά τις πολλές τιμωρίες του ορίστηκε σε δέκα αγώνες και ο πρώτος, ο Λαμπρόπουλος είχε δώδεκα στο πρωτάθλημα. Η κακή πορεία του Καλογερόπουλου, ο οποίος έχει να σφυρίξει από τις 10/4, γιατί ξεχάστηκε;

Σε αυτούς που ευνόησε
Ο Σελίμος, ο οποίος ορίστηκε Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα, δεν είναι δα και έμπειρος διαιτητής. Έπαιξε πριν καιρό στη μεγάλη κατηγορία και πέρσι επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια. Όμως, έπαιξε σε πέντε παιχνίδια, επειδή τιμωρήθηκε στα τρία και εδώ είναι που πρέπει να κάνετε σύγκριση με τον Καλογερόπουλο που τιμωρήθηκε σε περισσότερα αλλά μπήκε διπλάσιες φορές από τον ρέφερι της ΕΠΣ Λακωνίας. Επιπλέον τα δυο από τα τρία που τιμωρήθηκε ο Σελίμος είναι του Παναθηναϊκού!