Θέλουν τους ρέφερι να είναι φοβισμένοι

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


ΕΛΑΤΕ KAI ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ Σφυρίγματα (ΕΔΩ)

Ζητά ο Παναθηναϊκός να εξαιρεθούν οι Παππάς, Σπάθας, Αρετόπουλος, Μάνταλος, Βοσκάκης ενώ και ο ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του «μαύρη» λίστα. Όμως, χωρίς να δικαιολογήσουν γιατί, ώστε να μπορέσουν οι ρέφερι να απαντήσουν στις δηλώσεις του Παναγόπουλου ή στις διαρροές της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ετσι η λάσπη μένει στον… αέρα ενώ έρχονται οι Γκρούτσης, Σαραϊδάρης, Βασάρας να… επιβεβαιώσουν το αίτημα του Παναγόπουλου. Ακόμη και η ΕΟΔ, που την απαρτίζουν οι τρεις προαναφερόμενοι, θέλει οι διαιτητές να είναι φοβισμένοι;
Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που δεν θέλει ο Παναθηναϊκός:
Ο Παππάς, δεδομένης και της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, σωστά δεν ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τον δικαίωσε η αθλητική δικαιοσύνη και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» έριχναν ευθύνες μόνο στον Αθηναίο ρέφερι.
Ο Σπάθας έχει καιρό να διαιτητεύσει Παναθηναϊκό, αλλά τουλάχιστον πέρσι δεν υπάρχει διαιτησία που να προκάλεσε. Με τον Αρετόπουλο πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε μια ήττα στην Τούμπα, με ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ που τον δικαιώνει η τηλεόραση και μια ισοπαλία πάλι εκτός με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, χωρίς να έχει κάνει κάποιο φάλτσο. Ο Μάνταλος, ο οποίος μένει εκτός επειδή δεν έχει περάσει τα αγωνιστικά τεστ, πέρσι σφύριξε το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0 που δεν ασχολήθηκε κανείς και ΠΑΟ-Ξάνθη 0-1 με τους «πράσινους» να φωνάζουν επειδή απέβαλε τον Ζέκα, σε μια απόφαση που ήταν ο ορισμός της κόκκινης. Με τον Βοσκάκη, ο Παναθηναϊκός πέρσι νίκησε στην Ξάνθη και γενικά τα στατιστικά του σε όλους τους αγώνες, από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία γέρνουν στο… πράσινο. Συγκεκριμένα επτά νίκες, δυο ισοπαλίες, μια ήττα. Αρα, τι τους φταίει ο Κρητικός ρέφερι;

ΠΟΙΑ μηνύματα στέλνει η ΕΟΔ στους υπόλοιπους, αν κάνει τα χατίρια των ομάδων;  

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παππάς στην Τούμπα δεν έδωσε δυο πέναλτι στον Ολυμπιακό

Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ…
Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει Παππά, Σπάθα, Δημητρόπουλο και Μήτσιο. Με τον Παππά ισχύει ότι και για τη Λεωφόρο. Ο ΠΑΟΚ τον έβγαλε στο απόσπασμα αλλά κι εδώ, ο Αθηναίος ρέφερι δικαιώθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη που απεφάνθη ότι έφταιγαν οι οπαδοί του και όχι ο Παππάς. Οσον αφορά τον Σπάθα ας δουν τη διαιτησία του στο Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 (02/02/13), ακόμη και αυτό του Κυπέλλου (Αστέρας-ΠΑΟΚ 2-0 στις 27/04/13) τα τελευταία ματς που σφύριξε τους Θεσσαλονικείς και φυσικά δεν δικαιούνται να έχουν κανένα παράπονο από τον Πειραιώτη ρέφερι.
Κι άλλοι

Συνεχίζουμε με  ΠΑΟΚ: Με τον Μήτσιο  πέρσι νίκησε 1-0 τον Πλατανιά και με τον Δημητρόπουλο έφερε ισοπαλία 3-3 με τον Πανθρακικό στην Τούμπα, χωρίς να διατυπώσει παράπονα και ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό, όμως ο ρέφερι αδίκησε τους Πειραιώτες! Επίσης, ο τελευταίος είχε μια καλή σεζόν αφού σφύριξε και ματς του Παναθηναϊκού που αρχικά δεν τον ήθελε αλλά δεν τον έχει στη «μαύρη λίστα».
Θέση
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έβγαλαν τη «μαύρη λίστα» των διαιτητών – η ΑΕΚ δεν χρειάζεται επειδή έχει τον Θωμά – αλλά δεν είδαμε κάποια επίσημη αντίδραση. Οι ΠΑΕ πήραν επίσημη θέση και η απάντηση που δόθηκε μέσω των ορισμών είναι ότι έγιναν δεκτά τα αιτήματά τους, καθώς κανείς δεν μπήκε ούτε ως τέταρτος!
Το μήνυμα
Γιατί λοιπόν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ να μην αποκτήσουν θάρρος, απαιτώντας κι άλλες εξαιρέσεις αφού οι αρμόδιοι σπεύδουν να υλοποιήσουν τα αιτήματά τους; Αρα, ποιος διαιτητής θα τολμήσει να μην τους ευνοήσει από τη στιγμή που ξέρει πως αν δεν συμβεί αυτό θα τον φάει το …σκοτάδι; Πάντως, η ΠΑΕ αδικούν τους ρέφερι, καθώς όλοι θέλουν να πάνε καλά στα παιχνίδια τους. Το ίδιο και η ΕΟΔ.
Επίδειξη
Άντε να μην θέλουν οι ομάδες να οριστεί ο τάδε ή ο δείνα διαιτητής στα παιχνίδια τους. Όμως, γιατί να ενδιαφέρει τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ποιος θα σφυρίξει τα ματς των υπολοίπων ομάδων;  Το συμπέρασμα που βγάζει κάποιος είναι πως γίνεται και επίδειξη δύναμης με την ανοχή των Γκρούτση, Σαραϊδάρη, Βασάρα.
Παγκόσμιο φαινόμενο
Οι Γκρούτσης, Σαραιδάρης, Βασάρας, πάντα με βάση τους πρώτους ορισμούς του ισπανικού μοντέλου, βρίσκονται στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών για να υλοποιούν τις απαιτήσεις των ομάδων; Γιατί  δεν αντέδρασαν στις επίσημες δηλώσεις παραγόντων του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, και επιτρέπουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην ελληνική διαιτησία; Πράγματα που δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι δυνατόν να σκύβουν το κεφάλι και να δείχνουν ότι βγάζουν εκτός πινάκων διαιτητές επειδή δεν αρέσουν στις ομάδες;
Ελλάδα και Ρουμανία
Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι συνέβη στη σύσκεψη της ΕΟΔ για τις επιλογές των διαιτητών. Αν προτάθηκε κάποιος από τους Γκρούτση, Σαραϊδάρη, αν διαφώνησαν και ποια θέση πήρε ο Βασάρας. Ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για την επιλογή των ρέφερι και στο πρωτάθλημα Ρουμανίας. Το ίδιο γίνεται κι εκεί; Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να αποκλείουν διαιτητές από τους αγώνες τους ή να τους βγάζουν εκτός πινάκων; Φυσικά και δεν συμβαίνει αυτό.
***Την πρώτη αγωνιστική, που δεν έγινε λόγω Κοντονή, η ΚΕΔ είχε ορίσει τους Μήτσιο, Αρετόπουλο. Ο πρώτος είχε μπει στο ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης και ο διεθνής ρέφερι στο παιχνίδι Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα. Κι όμως, κανείς από τους δυο δεν ορίστηκε για την τρίτη αγωνιστική. Ούτε καν ως τέταρτος λόγω ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, αντίστοιχα.