Απάντηση της ΕΠΟ στις δηλώσεις Βακάλη: «Οι κατευθυνόμενες φαντασιώσεις του κ. Βακάλη δεν έχουν καμία βάση και βεβαίως δεν πείθουν κανένα» - «Αν ήθελε να έρθει στην Αθήνα για να αποκτήσει πτυχίο «καταμετρητή εισερχομένων» ας είχε την προνοητικότητα να πληρώσει μόνος του τα εισιτήρια του»

*** «Περίπτωση ύπαρξης «χτιστών» και «φουσκωτών» στον περιβάλλοντα χώρο των γραφείων της Ε.Π.Ο. ούτε υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει»
*** «Η ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να διαβάζει μετά τις «επισκέψεις αβροφροσύνης των αγανακτισμένων με τα κράνη» τις  ανακοινώσεις «συμπαράστασης» του κ. Κοντονή»
*** «Σας περιμένουμε στις δύο προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις να εμφανιστείτε και να διεκδικήσετε, εσείς ο αυθεντικός δημοκράτης και υπερασπιστής της «καθαρότητας» και η παρέα σας, τη νίκη και τον θρίαμβο της εξυγίανσης. Έχετε τα κότσια να το κάνετε, χωρίς να κρύβεστε πίσω από νομικίστικες ανακαλύψεις ή μήπως σας αρκεί ο τίτλος «καταμετρητής του Θωμά;»
Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου κ. Βακάλη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.
 «Για την πλάκα της υπόθεσης:
 Η ικανότητα διακρίβωσης των διαφορών του «χτιστού» από τον «φουσκωτό» αποκτήθηκε, προφανώς, από τον κ. Βακάλη  μετά από τα εντατικά μαθήματα που του έκαναν οι φίλοι του για  τους «αγνούς εραστές του αθλήματος»  στις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου, της Ε.Π.Σ. Χανίων, αλλά και στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Έτσι εξηγείται η ικανότητά του να διακρίνει την ειδοποιό διαφορά.
 Ο κ. Βακάλης ξεκίνησε από τη Σάμο με έξοδα της Ε.Π.Ο., χωρίς να ειδοποιήσει κανένα ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., ώστε να μην εκδοθούν αεροπορικά εισιτήρια από την Ομοσπονδία.
Αν ήθελε να έρθει στην Αθήνα για να αποκτήσει πτυχίο «καταμετρητή εισερχομένων» ας είχε την προνοητικότητα να πληρώσει μόνος του τα εισιτήρια του και όχι να παριστάνει εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς τον μεγαλόψυχο.
 Σοβαρά τώρα:
Περίπτωση ύπαρξης «χτιστών» και «φουσκωτών» στον περιβάλλοντα χώρο των γραφείων της Ε.Π.Ο. ούτε υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει. Οι κατευθυνόμενες φαντασιώσεις του κ. Βακάλη δεν έχουν καμία βάση και βεβαίως δεν πείθουν κανένα, ειδικά από την ώρα, που σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο χώρο των γραφείων της Ε.Π.Ο. δεν ήταν μόνος, ούτε αυτός που «έβλεπε» και οι άλλοι ήταν «τυφλοί».
Η Ομοσπονδία δεν πρόκειται ποτέ να φεισθεί ενεργειών για να προστατεύσει τα μέλη της Ε.Ε., τους προέδρους και τα μέλη των επιτροπών, τους υπαλλήλους της και κάθε παρόντα με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα στο χώρο της, ούτε πρόκειται να επιτρέψει να γίνει ο χώρος της αρένα, όπου θα μάχονται «μηχανοκίνητα τάγματα», που υπακούουν τυφλά στους εξυγιαντές του ποδοσφαίρου.
Ούτε είναι διατεθειμένη να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να διαβάζει μετά τις «επισκέψεις αβροφροσύνης των αγανακτισμένων με τα κράνη» τις  ανακοινώσεις «συμπαράστασης» του κ. Κοντονή.
Γι΄αυτό απευθύνθηκε επίσημα στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν παρούσα, έλεγχε απολύτως το χώρο και τα πρόσωπα και είχε την αποκλειστική ευθύνη για την τήρηση της τάξης.
 Στο δια ταύτα:
Κύριε Βακάλη ευχαριστούμε θερμά για την «αγωνία σας» σχετικά με τα έξοδα που κάνει η Ε.Π.Ο. Μας έλειπε μια τέτοια «αυθεντική αγωνία», ειδικά από κάποιον που έχει ειδικευθεί στο επάγγελμα του «αγανα- κτισμένου»
Σας περιμένουμε στις δύο προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις να εμφανιστείτε και να διεκδικήσετε, εσείς ο αυθεντικός δημοκράτης και υπερασπιστής της «καθαρότητας» και η παρέα σας, τη νίκη και τον θρίαμβο της εξυγίανσης.
Έχετε τα κότσια να το κάνετε, χωρίς να κρύβεστε πίσω από νομικίστικες ανακαλύψεις ή μήπως σας αρκεί ο τίτλος «καταμετρητής του Θωμά;»
 Υ.Γ. Για τον πρώην αξιωματούχο, στον οποίο αναφέρεστε και τον συνδέετε με μια συγκεκριμένη απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., θα σας θυμίσουμε, απλώς, ότι είναι αυτός που σας πήρε από το χέρι «και σας έκανε νοματαίο» για να εισπράξει από εσάς «την ευγνωμοσύνη του φιδιού».


Αν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, επειδή ο κ. Βακάλης έστειλε τη δήλωσή του, με την οποία κατά την άποψή μας στοχοποιεί το δικό μας μπλογκ, σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, την παραθέτουμε για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:
Πληροφορούμενος την αναφορά του ονόματός μου σε ανάρτηση του << έγκυρου>> <<αντικειμενικού>> και <<αδέσμευτου>> ιστολογίου με την επωνυμία << σφυρίγματα>> και με αφού την διάβασα, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ και να δηλώσω τα εξής:
 α) Αρμόδιος να ερμηνεύσω τον εαυτό μου, είμαι εγώ και μόνον εγώ και δεν θα επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν άλλο, να το κάνει.
 β)Το γιατί την ...<<έκανα>>, επίσης το ξέρω μόνον εγώ. Εξηγώ λοιπόν, ότι έφυγα για δύο λόγους. Ο ένας είναι νομικός ( υπομονή..) και ο άλλος είναι ότι αηδίασα. Προσωπικά, δεν είχα εκφράσει πουθενά και σε κανέναν την άποψη ότι έφυγα λόγω παρουσίας φουσκωτών. Όντως... δεν υπήρχαν φουσκωτοί!
 Υπήρχαν <<χτιστοί>>. Έχω απαθανατίσει σχεδόν τους μισούς, για όποιον τολμήσει την διάψευση. Με κάποιους δε απ αυτούς πιάσαμε και την συζήτηση, όταν παρατηρήσαμε ότι κάποιος απ’ αυτούς έκρυψε επιμελώς ένα ξύλινο στειλιάρι (εγώ ο ίδιος το πέταξα μακρύτερα) , ενώ κάποιος άλλος έκρυψε δύο κομμάτια σιδηροσωλήνα.
 γ) Δεν ακύρωσα ΠΟΤΕ καμία κράτηση ξενοδοχείου, γιατί απλά ποτέ δεν υπήρξε κράτηση. Μάρτυρας η κα. Ντουντουλάκη, της οποίας την παρότρυνση για κράτηση αρνήθηκα εξ αρχής, λέγοντάς της ότι είναι αμαρτία να χρεώσω την Ομοσπονδία , αφού σε αυτή την φάση έχω δικό μου μέρος να μείνω.
 δ) Όντως είπα στον κ. Παπακωνσταντίνου αυτά που μου αποδίδει ο «ποιητής». Ήδη προχώρησα στο επόμενο στάδιο. Στο σκέτο μακριά. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχει ακόμα ένα...
 Τέλος δηλώνω ότι αναμένω με χαρά από την ΕΠΟ, τον καταλογισμό της δαπάνης των αεροπορικών μου εισιτηρίων, έστω και υπερκοστολογημένων ( λόγω της γνωστής χορηγίας).
Ας μου την αποστείλουν, να την τακτοποιήσω άμεσα.  Χαίρομαι επίσης ιδιαίτερα, που υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δείχνουν αμέριστο ενδιαφέρον για τα οικονομικά και το νοικοκύρεμα  της Ομοσπονδίας, τους οποίους θα προβληματίσω με τα εξής ερωτήματα:
 1)Σε ποιούς θα καταλογιστεί η αμέλεια (;), για την δαπάνη της Γενικής Συνέλευσης για την Εκλογική Επιτροπή , η οποία αμέλεια μεταφράζεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ;
 2) Εκταμιεύεται ακόμα η δαπάνη των αεροπορικών εισιτηρίων ενός τέως αξιωματούχου, ο οποίος πηγαινοέρχεται στην Αθήνα; Η απόφαση της Ε.Ε. αφορά μόνο αμοιβές νομικών η κάνω λάθος;
 3) Η απόφαση για ορισμό των Χανίων, πόσο παραπάνω θα κοστίσει στην ΕΠΟ, από το να διεξάγονταν οι εκλογές στην Αττική, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια; Την υπέρβαση αυτή ποιός και πού θα την καταλογίσει;
 Αυτά ήταν λίγα απ τα πολλά ερωτήματα-απορίες οικονομικής φύσεως...

                            Νίκος  Βακάλης


Υ/Γ: Φυσικά και αποποιούμαστε  τον τίτλο των «εξυγιαντών» απ’ την στιγμή μάλιστα  πού δεν μπορούμε να τον διεκδικήσουμε, όταν στην πιάτσα κυκλοφορούν θρυλικές μορφές εξυγιαντών όπως π.χ  ο κ Μπουτζιώλης (με το ευρύχωρο πορτμπαγκάζ), ο Παλάσκας... κ.λ.π!