Ρήξη στην Superleague για τη διαιτησία – Εκτός τόπου και χρόνου η νέα πρόταση του ΠΑΟ που κάθε μήνα καταθέτει και διαφορετική!!!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προηγήθηκαν τέσσερις συναντήσεις Πανόπουλου, Μποροβήλου με τον Γκιρτζίκη για να καταλήξουμε τελικά στο ισπανικό μοντέλο διαιτησίας. Παρότι η Λίγκα ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει τη Δευτέρα με θέμα την «επιλογή εκπροσώπου του Συνεταιρισμού για τις ανάγκες εφαρμογής από την Ε.Π.Ο. του “ισπανικού μοντέλου” στη διαιτησία του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος», ο Παναθηναϊκός διαχωρίζει τη θέση του και προτείνει δικό του… μοντέλο.
Συγκεκριμένα «θέλει» πενταμελή ΚΕΔ, η Superleague να επιλέξει τα τρία μέλη, η ΕΠΟ το ένα, ενώ ο αρχιδιαιτητής θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Φυσικά η «πράσινη» πρόταση δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, άρα είναι γνωστή η τύχη της. Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του ισπανικού μοντέλου, ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας δεν θα μπει στην ΚΕΔ αλλά σε επιτροπή που θα ορίζει μόνο τους ρέφερι.
Η ουσία είναι ότι ήδη υπάρχει ρήξη στην Superleague, καθώς ο ΠΑΟ δεν θέλει το ισπανικό μοντέλο. Όμως, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως δεν ξέρει και τι θέλει. Στις 21 Ιουνίου οι Παναγόπουλος, Κωνσταντίνου είχαν συναντηθεί με τον Γκιρτζίκη και του πρότειναν αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής. Μάλιστα είχαν διαρρεύσει και ονόματα (Καλύβας, Τεροβίτσας, Σπ. Παπαδάκος, Γ. Σταθόπουλος). Φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός θα είναι ικανοποιημένος αν αυτοί οι τέσσερις, από τους οποίους υποτίθεται ένας θα ήταν αρχιδιαιτητής κοινής αποδοχής, μπουν όλοι στην ΚΕΔ.
Τόσο σταθερές είναι οι απόψεις του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία που κάθε μήνα αλλάζει τις προτάσεις του;
Κωμικές καταστάσεις…

Οσο για την πίεση να απομακρυνθεί ο Βασάρας, ο Γκιρτζίκης το… ξέκοψε από τις 21 Ιουνίου στους Παναγόπουλο, Κωνσταντίνου. Μην ξεχνάμε ότι ο Βασάρας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.