Απαλλαγή Μελισσανίδη για Κύρκο – Πρόστιμο στον ΠΑΟ για υβριστικά συνθήματα κατά Στυλιαρά

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
1. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη με αριθμό 86/2016 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Επιβάλλει στην εκκαλούσα ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την πράξη της εκφώνησης υβριστικού συνθήματος από οπαδούς της σε βάρος του διαιτητού κατά τη διάρκεια του αγώνα που τελέστηκε μεταξύ της εκκαλούσας και της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ στις 27-1-2016 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» στα πλαίσια της διεξαγωγής του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ και επίσης χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την πράξη της αφής βεγγαλικών και πυρσών από οπαδούς της και συνολική χρηματική ποινή ύψους (3.500+1.500) πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
2. Δέχεται τύποις και απορρίπτει εν μέρει στην ουσία την έφεση του αρμοδίου για την άσκηση εφέσεως κατ΄ άρθρον 35 παρ.3 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. άσκησης δίωξης Ποδοσφαιρικών αδικημάτων, κατόπιν της από 13-5-2016 αίτησης της Ε.Π.Ο, στρεφόμενη κατά της υπ’ αριθμ. 17/2016 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας και κατά των ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημητρίου Μελισσανίδη, ως προς το κεφάλαιο της μη διερεύνησης ύπαρξης πειθαρχικής ευθύνης σε βάρος των εφεσίβλητων για το φερόμενο διαπραχθέν αδίκημα της απειλής (α. 28 του ΠΚ της ΕΠΟ) και ως προς το κεφάλαιο της απαλλαγής των εφεσίβλητων της αποδοθείσας σε αυτούς κατηγορίας που ερείδεται στις διατάξεις των άρθρων 12 παρ. 7 ΚΑΠ και 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (με την ιδιότητα του κυρωτικού κανόνα του άρθρου 12 παρ. 7).
Δέχεται την έφεση εν μέρει και εξαφανίζει την εκκαλουμένη μόνο ως προς το κεφάλαιο περί της μη διερεύνησης από την εκκαλουμένη της ύπαρξης τυχόν πειθαρχικής ευθύνης σε βάρος των εφεσίβλητων αναφορικά με την εξυβριστική συμπεριφορά που φέρεται να επέδειξε ο Δ. Μελισσανίδης, εν τοις πράγμασιν διοικητής της «ΠΑΕ ΑΕΚ», (αντικειμενικώς συνυπεύθυνη σύμφωνα με το άρθρο 14 πργ. 3 του ΠΚ της ΕΠΟ) σε βάρος του Δ. Κύρκου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο το από 13-2-2016 Φ.Α., που υπογράφηκε από το διαιτητή Χρήστο Καλογερόπουλο, στα πλαίσια της συνάντησης μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που διεξήχθη στις 13-2-2016 στο Ο.Α.Κ.Α. για το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE.
Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσίαν την υπόθεση. Διαβιβάζει τη δικογραφία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις δικές της νόμιμες ενέργειες.