Τίποτα δεν είναι σίγουρο με το ...μοντέλο της διαιτησίας - Γίνεται… μύλος!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τη μια είναι το ισπανικό μοντέλο, όμως η ρήξη στις τάξεις των «12» ΠΑΕ που έμειναν «6» έχει ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρόταση να χάσει έδαφος. «Ποιος εξουσιοδότησε τον Στράτο να μιλήσει με τον Γκιρτζίκη για το ισπανικό μοντέλο», λένε σε αρκετές ΠΑΕ που δεν φαίνεται να συμφωνούν. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ισπανικό μοντέλο θα συγκροτηθεί Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών με έναν εκπρόσωπο της Λίγκας, έναν της ΕΠΟ, ενώ οι δυο μαζί θα επιλέξουν τον επιδιαιτητή. Η συγκεκριμένη επιτροπή, που δεν είναι η ΚΕΔ (σ.σ. αυτή θα προχωρήσει στις αξιολογήσεις) θα κάνει τους ορισμούς των διαιτητών των αγώνων της Superleague.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η πρόταση του Παναθηναϊκού για αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής – το παράλογο είναι ότι διέρρευσε λίστα συγκεκριμένων ονομάτων – ενώ οι «πράσινοι» πιέζουν να απομακρυνθεί ο Βασάρας. Μάλιστα διαρρέουν ότι αν δεν συμβεί το τελευταίο δεν θα συμφωνήσουν στην αναδιανομή των τηλεοπτικών, όπερ σημαίνει ότι οι μικρομεσαίες ΠΑΕ θα χάσουν περίπου από 250.000 ευρώ.
Γίνεται αντιληπτό ότι δύσκολα στο ΔΣ της Superleague τη Δευτέρα θα υπάρξει ομόφωνη λύση για τη διαιτησία. Εκτός αν υπάρξουν δυο προτάσεις, άρα θα νικήσει αυτή που θα έχει την πλειοψηφία.
Παρότι ο Γκιρτζίκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ο Βασάρας, ο Παναθηναϊκός επιμένει. Εδώ έχουμε δυο ακόμη παράλογα:
1) Ο ΠΑΟ θέλει να φύγει από την ΕΠΟ το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA που δεν ασχολείται με τους ορισμούς αλλά με την εκπαίδευση των διαιτητών. Ο Βασάρας θα έχει θέση σε κορυφαίο επίπεδο αλλά όχι στην Ελλάδα;

2) Οι ΠΑΕ νομίζουν ότι για τη διαιτησία αποφασίζει η Superleague και όχι η ΕΠΟ!!!