Εμφάνιση υψηλού επιπέδου ο Αρετόπουλος

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΕ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΗΜΑΘΙΑΣ)



2η αγωνιστική

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Βερρής (Λέσβου), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)


Μήνυμα για το μέλλον έστειλε ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος, ανήμερα (Σάββατο, 30/8) της ονομαστικής του εορτής. Ο Τρικαλινός ρέφερι έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, επιβεβαιώνοντας ότι διαθέτει όλα τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας διαιτητής σε υψηλό επίπεδο.

Προσωπικότητα, ηρεμία, σωματότυπος, πιστή εφαρμογή του κανονισμού, πάρα πολύ γυμνασμένος. Σε γενικές γραμμές αντιμετώπισε το παιχνίδι με την πρέπουσα σοβαρότητα που πρέπει να δείχνουν όλοι οι ικανοί διαιτητές. Επίσης, είχε σημαντική  βοήθεια από τους Βερρή (Λέσβου), Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας).

Ο Αρετόπουλος έτρεχε ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού σε όλους τους χώρους ευθύνης του (διαγώνιο σύστημα), με γρήγορη αντίδραση και σπρινταρίσματα όταν χρειάστηκε. Επίσης, βρίσκονταν πάντα κοντά στις φάσεις, κάτι που τον βοήθησε να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Έπαιξε το πλεονέκτημα σωστά όταν χρειάστηκε με χαρακτηριστική την φάση στο 30', αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί, και όταν τέλειωσε η επίθεση έδειξε σωστά την κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Ακόστα.
Σωστή η κίτρινη κάρτα στο 35’  στον Σερφά του Πανθρακικού για επικίνδυνο παίξιμο.

Ο Αρετόπουλος δεν… τσίμπησε στο 47’ σε πέσιμο ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού μέσα στην περιοχή. Στο 55' η καλή θέση τον βοήθησε να πάρει την σωστή απόφαση σφυρίζοντας το φάουλ, σε πονηρό κράτημα, από το οποίο προήλθε και το πρώτο γκολ του Πανθρακικού. Δείγμα της ψυχραιμίας του και του καθαρού μυαλού είναι ότι στο 90' σωστά έδωσε το φάουλ πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής υπέρ του Πανθρακικού.


Πάντως, η υπόδειξη του αγώνα ανήκει στον δεύτερο βοηθό Γιάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), ο οποίος στο 43’ σωστά ακύρωσε γκολ του Ντεγκινί, αφού ο Ιγκόρ γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά, αφότου αυτή βγήκε άουτ.